A Fidesz embertelen, igazságtalan rendszert épít!

2020. október 28. 7:36

Donáth Anna
Facebook
Nemcsak több vagyona, de több joga is van Tiborcz Istvánnak és Mészáros Lőrincnek, mint egy átlagos magyarnak.

„Az elmúlt évtized szegényellenes politikájának köszönhetően, melyet az embertelenség és igazságtalanság jellemzett, generációk szegényedtek el. Hiába kaptunk EU-csatlakozásunk óta napi több milliárd forint EU-s pénzt, ezek nem csökkentették az emberek közötti kegyetlen különbségeket, hanem növelték. Nem a magyar középosztály vagyonát gazdagította, nem a szegény sorban élő családokat emelte ki a nyomorból.

Az EU-s pénzek valójában arra kellettek a kormánynak, hogy létrehozhassa a saját stróman-hálózatát. Ebben a hálózatban pedig Tiborcz István és Mészáros Lőrinc neve mögé bújva alakíthatja magánvagyonná a miniszterelnök környezete az európai és magyar adófizetői pénzeket. A Fidesz azonban nem csak a vagyoni egyenlőtlenségeket növelte az elmúlt tíz évben: embertelen és igazságtalan világukban nem csak több vagyona, de több joga is van Tiborcz Istvánnak és Mészáros Lőrincnek, mint egy átlagos magyarnak.

Az idén tíz éves rendszer valójában megbukott: nem volt képes gazdagítani a magyarokat, nem volt képes csökkenteni a vagyoni és társadalmi különbségeket. Nem volt képes, mert embertelenségre és igazságtalanságra épült, miközben azt hazudta magáról, hogy felszámolja a kegyetlenséget és az egyenlőtlenséget.Megbukott, mert igazi felzárkóztatás csak emberséges és igazságos politikával, és az ezekre az értékekre épülő jogállamban érhető el. A mi feladatunk, hogy a kormány leváltásával egy olyan jogállamot építsünk, ahol minden magyart ugyanazok a jogok, kötelezettségek és esélyek illetnek meg az életben, mint bárki mást. Igazságos és emberséges megoldásokra van szükség, közös felelősséggel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amióta ez az embertelen rendszer van, két és félszer akkora a nettó fizetésem, mint az igazságos demokrata időkben volt. Tele bevásárlóközpontokat látok, az arckönyvön meg már nem is ember az, aki nem "görögből", "spanyolból" vagy "olaszból" posztol minimum nyaralós képeket (COVID előtti időkben, persze...). Az úthálózatok nem bírják el a rengeteg autót. A munkanélküliség, az államadósság csökkent.

Ingyen van a tankönyv, az iskolai étkeztetés, a szakmaszerzés.

Van családi adókedvezmény, egyáltalán értelmezhető családpolitika.

Satöbbi.

Minden országnak ilyen embertelen és igazságtalan kormányt kívánok.

Szörnyű ez a nő. Sosem hagyja abba, sem ő, sem a család.
Azt kéri számon máson, hogy valaki munkával gyűjt vagyont. Ezek meg csak agitálnak.

Soroshoz képest Tiborcz és Mészáros koldusok. Az EU koldusokkal nem is tárgyal. Sorossal hetente.

Azért gondold ezt a kádárista jelzőt, ha már a rákosista, kádárista gyökerű ellenzékieket favorizálod.

Tudod, a piacgazdaság cégeken, cégcsoportokon alapul, amelyeknek vannak frontemberei. Ez így volt a bolsi kormány alatt is, legfeljebb ott még külföldiek is bevásárolták magukat a hazai gazdaságban. Ki tudja milyen alkuk alapján, ki tudja, milyen pénzekből. A te problémád tehát nem ez a felállás, hanem az, hogy a politikai és gazdasági hatalom nem a te kedvenceid kezében van.

Szimplán hazudik. Felvételen bukott le. Aki egyszer hazudik, máskor is megteszi. Aki hazudik, az lop is......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés