Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában

2020. október 27. 16:47
Többen eltűntek.

Felborult egy migránsokat szállító csónak a La Manche-csatornában, mintegy húsz utasa közül többen eltűntek - közölték a francia hatóságok kedden. A szerencsétlenség a francia Dunkirk kikötőváros partjai előtt történt. A csónakban utazó illegális bevándorlók közül tizenötöt sikerült kimenteni a tengerből.

Idén már több ezer menedékkérő próbálkozott átkelni gumicsónakkal a francia partokról Nagy-Britanniába a forgalmas, és ezért felettébb veszélyes tengeri útvonalon. A brit hatóságok ismételten sürgették Emmanuel Macron francia elnököt, hogy hathatósabban akadályozza a migránsok átkelését.

London és Párizs eddig is számos megállapodást dolgozott ki, hogy megállítsa a folyamatot. A migránsok gyakran az Angliába tartó vonatokon vagy a komppal átkelő teherautókon bújnak meg. Sokan azonban embercsempészekhez fordulnak, akik a tengeri útra egyébként alkalmatlan, apró csónakokon próbálják az embereket eljuttatni az Egyesült Királyság területére, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások nyomán lecsökkent a forgalom a két ország között.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

aknazarat a hatarra

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés