Párbeszéd: Minden nyilvános eseményt tiltsanak be, kivéve a tüntetéseket

2020. október 26. 12:44
Ott meg lehet tartani a kétméteres távolságot – vélekedik Szabó Tímea.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy minden nyilvános helyen tiltsák be a magán-, a céges és az állami rendezvényeket. A párt frakcióvezetője hétfői, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az ügyben beadott határozati javaslatuk a szórakoztató és kulturális eseményekre is vonatkozik, beleértve többek között a koncerteket, a futballmérkőzéseket, a kiállításokat és a cirkuszi előadásokat.

Szabó Tímea felszólította a kormányt, hogy minden nyilvános helyen tegye kötelezővé a kétméteres távolság megtartását az emberek számára. Az elképzelés a családtagokra és a közös háztartásban élőkre nem vonatkozik – közölte. A társelnök hozzátette, hétköznaponként kilenc és tizenegy óra között visszaállítanák az idősek vásárlási idősávját. A Párbeszéd emellett úgy alakíttatná át a középiskolai és egyetemi oktatást, hogy egyszerre csak a diákok fele vegyen részt egy órán, a másik felük pedig online tanuljon. A következő napon pedig a tanulók másik fele jelenne meg személyesen az iskolában. Az ellenzéki politikus követelte, hogy emeljék a tesztelések számát, kéthetente teszteljék az egészségügyi és a szociális intézmények dolgozóit, valamint a pedagógusokat. Arra is felszólította a kabinetet, hogy hozzon létre egy szakemberekből álló, állandó kontaktuskutatással foglalkozó akciócsoportot.

Kérte, hogy az otthoni munkavégzés váljon munkavállalói joggá. Indoklásként azt mondta, hogy el fog jönni az a pillanat, amikor sok szülő és kontaktszemély ki fog esni a munkából, ha nem biztosítják nekik ezt a lehetőségét. Szabó Tímea úgy fogalmazott: nem lehet megengedni, hogy családok szegényedjenek el a járvány miatt, ezért benyújtott egy törvényjavaslatot is, amelyben azt indítványozza, hogy a táppénzen lévők ne a fizetésük hatvan, hanem nettó hetvenöt százalékát kapják meg. Hangsúlyozta, hogy ez gyakorlatilag egyenértékű a nettó fizetéssel. Végül elmondta, hogy a népjóléti bizottság elnökével, a szocialista Korózs Lajossal együtt levélben felkérték az operatív törzs tagjait, hogy a testület előtt számoljanak be az eddigi intézkedéseikről.

Kérdezték arról, hogy a nyilvános rendezvényeket betiltó javaslatuk vonatkozik-e a tüntetésekre is. Azt felelte, hogy ha a demonstrációkon képesek biztosítani a kétméteres védőtávolságot, „márpedig ott az utcán meg lehet oldani", akkor azokat nem kell betiltani. Hozzátette, az viszont látszik, hogy egy focimeccsen ezt nem lehet megoldani és a hétvégén az is látszott, hogy nem minden néző viselt maszkot.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"kivéve a tünetéseket"


:)))))))))))))))))))

(Egy hét alatt kapcsolt. Hont András hívta fel a figyelmet arra az Öt című ATV-s műsorban, hogy Szabó Tímea múlt hétfőn az ÖSSZES nyilvános csoportosulás betiltását követelte a parlamentben - majd csütörtökön az összellenzék testületileg támgogatta (sokan jelenlétileg is) az SZFE-s több ezres banzájt (amit tehát követeltek betiltani). Na akkor most megszülték a megoldást: "kivéve a Gyevi bírót". :DDD )

Igen, a Zorbán van hatalmon az egész világ ósszes többi országában is...

... idióta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés