A kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést

2020. október 26. 12:38

MSZP
MTI-OS
A Fidesz felelőtlen viselkedése helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség a vírus elleni harcban!

„Továbbra is csak a felelőtlenséget lehet látni a kormánytól annak ellenére, hogy az elmúlt napokban a járvány áldozatainak és a napi új fertőzötteknek a száma is újabb tragikus rekordot döntöttek meg. Varga Mihály miniszter maszk nélkül vett részt egy október 23-ai megemlékezésen, a Kormányzati Tájékoztatás Központ szóvivője pedig 16 ezer ember között szurkolt maszk nélkül egy meccsen. Ezzel a felelőtlen viselkedéssel pedig a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatják, hiszen aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet. A felelőtlen viselkedés helyett felelős tájékoztatásra és érdemi lépésekre van szükség! Az MSZP ezért követeli kezdetektől a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást, amire nagy szükség lenne most is, mivel a mindenki számára ingyenesen elérhetővé tett influenza elleni védőoltással kapcsolatban is súlyos kérdések merülnek fel.

Azonnali és érdemi intézkedésekre van szükség mivel a szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség. Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Mindezek mellett pedig kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermeket váró családokra. Az ingyenes tesztelés mellett biztosítani kell, hogy a teljes fizetésükkel megegyező távolléti díj járjon azoknak, akiknek a járványügyi intézkedések miatt otthon kell maradniuk a gyermekükkel. Továbbá garantálni kell a várandós kismamák és a gyerekükkel otthon maradó szülők teljes felmondási védelmét is.

Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő, MSZP Országos Központ”

(MTI-OS)

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az anyátok keservit nektek is!

Azonnal egy hiteles Korózs videót!

károly, károly! Egykönyvű vagy te nagyon. Nem kellene neked ideszólogatni.

Harangozó Tamás a parlamentben ma felvetette megint, hogy tömeges tesztelésre van szükség a járvány megállításához. Felmelegítette a HVG 2020 okt. 22. cikkének állítását miszerint "Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint akkor tesztelnek egy országban eleget, ha 5 százalék alatt van a a pozitív tesztek aránya."
Érdekes, hogy ezt Ausztriában nem tudják!
A Kronen Zeitung 25.10.2020 11:05 cikkében ezt írja:
Napi tesztek száma: 17744
Napi új fertőzések (pozitív tesztek) száma 2782
Tehát a pozitív tesztek aránya 15,7 %!

Tehát a szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában sem tartják magukat tesztelési számban az állítólagos WHO ajánláshoz!
Miért?
Mert nincs nekik Harangozó Tamáshoz hasonló fajsúlyú egészségügyi szakemberük.Nem erről van nagyba szó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés