A beazonosított fertőzöttek száma 2316 fővel emelkedett hazánkban

2020. október 26. 9:09
Elhunyt 47 krónikus beteg.

2316 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  61 563 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írta meg a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1472 főre emelkedett, 16 491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 43 600 fő. Az aktív fertőzöttek 28 %-a, az elhunytak 36%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2602 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 233-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik. A kórházi kezelést igénylők számának növekedése miatt bővült az ellátásába elvont kórházak száma. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.

Összesen 372 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ha nem tesznek komolyabb lépéseket a vírus terjedése ellen, rövidesen ott fogunk tartani, ahol a csehek."

A vírust nem lehet megállítani. Csak lassítani a terjedését. Még akkor sem lehetne megállítani, ha abszolutt kijárási tilalmat rendelnének el több hétre, ez esetben is terjedne családon belül. De ezzel galyra is lenne vágva gazdaság, és sokaknak szükség esetén még Kalmopirinre sem futná.

Válaszok:
Django | 2020. október 26. 9:53

Több ázsiai országnak sikerült és gazdaságilag is nyertesei lettek a járványnak. Orbán most nagyon elszámolta magát.

"Azt próbáltam hangsúlyozni, hogy a "náthára" sem alakul ki semmilyen immunitás,"

Ezt nem merném állítani. Idősebb vagyok, és emlékszem, gyerekkoromban alig akadt kölyök, amelyiknek ne lógott volna a taknya (50-60-as években). Ahogy felnőttünk, ez a jelenség elmúlt.

Bazmeg, te síkhülye vagy. A vérplazma-kezelés kríziskezelés. Ha a saját szervezeted nem állítja elő az antitesteket, néhány nap alatt kiürülnek. Azalatt egy súlyos állapotú beteg fölépülhet Isten kegyelméből.

Előző években nem volt lockdown..

Botkát pár hét alatt leszedette a Dobrev Klein.

Nem bonyi. Vki koronás, az felhívja akikkel necces talijai voltak, hogy azok vigyázzanak, lehetőleg önkéntes karantén. Ezzel nem kell leterhelni az ellátást. H nagyon szarul vagy, úgyis orvosért fogsz könyörögni.

Mindenképp Dobrev-Jákob kormányt??

Persze túl van rajta, de terjeszt(het). Ez a fő gond. Van aki nem is terjeszt, de vannak szuperterjesztők. Is.

Önkéntesen mehet karanténba mondjuk 10..14 napra, ehhez nem kell terhelni az ellátást, hatóságot.

De nem adja le. Szól a többieknek. Volt már ilyen.

A folyamatosan pozitív az pozitív. Lsd. CR!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés