Ismét az úzvölgyi temetőbe készülnek a román szélsőségesek

2020. október 25. 8:41
A román hadsereg napjáról emlékeznének meg vasárnap.

Vasárnap ünneplik Romániában a román hadsereg napját, ennek alkalmából pedig au úzvölgyi temetőbe készül a Calea Neamului nevű szélsőséges szervezet – írja a Transindex. Az egyesület elnöke szerint ezen a napon minden román hazafinak az úzvölgyi temetőben van a helye, ezért nem csak a civileket, hanem veteránokat és ortodox papokat is várnak az eseményre.

Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke válaszul arra kérte a Bákó megyei hatóságokat, hogy ne engedélyezzék a gyülekezést a temetőben, így előzve meg a koronavírus további terjedését az országban. 

A Calea Neamului vezetője ugyanakkor felhívta a figyelmet: Borboly levelében nem tér ki a Székely Autonómia Napjára tevezett rendezvényekre, hiszen a két székely megye lakossága is ezen a napon tervezi felhívni a figyelmet az önrendelkezés fontosságára. 

A nyitóképen: román nacionalisták az úzvölgyi temető bejáratánál. Fotó: MTI/Veres Nándor

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen az, amikor egy népnél is megnyilvánul a kisebbségi komplexus. Tudják, hogy semmi közük nincs az egykori árulásukért megkapott területhez, semmit nem tettek hozzá ennek a területnek a fejlődéséhez, inkább lezüllesztették. Az egyesek által annyira tisztelt nyugat az első világháború után egy nappal a békekötés előtt befogadta őket győztesnek. Több százezer zsidót kiirtottak, de az ő esetükben erről egy szó sincs. A második világháborúban nagyobb hadsereggel vonultak az Szovjetúnió ellen, mint mi,de a végén "kiugrottak" és megint győztesek lehettek. Most pedig azt is megtehetik, hogy a parlamentben felállással emlékeznek Antonescura, a nyugat ezt nem nehezményezi.

Hiába, a Földközi tenger partján csak geopolitikai érdekek működnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés