Ijesztő rekord: 3149 új fertőzött Magyarországon

2020. október 25. 9:54
A járvány áldozatainak száma 1425-re emelkedett.

3149 újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést, így a Magyarországon regisztrált fertőzések száma 59 247-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 41 580 fő hazánkban, kórházban jelenleg 2449 beteget ápolnak, akik közül 221-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre. Meghalt 35 fertőzött, így a járvány magyarországi áldozatainak száma 1425 főre nőtt.

Az új rekord részben annak is köszönhető, hogy megnövekedett az elvégzett tesztek száma Magyarországon. A pozitív tesztek aránya 16,6 százalék. 

(Portfolio)
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 397 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem igaz, hogy az új rekord részben annak is köszönhető, hogy megnövekedett az elvégzett tesztek száma Magyarországon.
A Kronen Zeitung írja a szomszédos, fejlett, gazdag és boldog Ausztriából 24.10.2020 12:52
A trend folytatódik
Minden idők legmagasabbja: 3614 új fertőzés Ausztriában
Egy nappal korábban 2571 új fertőzésről írtak Ausztriában
Tehát a növekmény 40.6 %.
A Kronen Zeitung 24.10.2020 12:52 számából azt is megtudhatjuk, hogy a tesztek napi száma ez idő alatt 13,7 %-al csökkent!
Mégis a fertőzöttek száma 40,6 %-al növekedett.

Válaszok:
Gregorius | 2020. október 25. 10:39
Himalája | 2020. október 25. 10:41

Azért van valamilyen korreláció. Amikor először 16 ezer körüli teszt volt, akkor mentünk 2000 fölé. Most meg 19 ezernél 3000 fölé, úgy hogy a találati arány 15% felett van. Ha a tágabb kontaktuskutatás lenne tulajdonítható a jelenség, akkor 19 ezernél le kellene menjünk 10% környékéra. Itt az ideje, hogy napi megye szerinti számokat közöljünk, ahogy a csehek, lengyelek etc. teszik, már nemcsak a Főváros és Pest megye a góc.

Válaszok:
Agricola | 2020. október 25. 12:16

Ezt a maszkos dolgot még tavasszal mondta a WHO. Felmérték azt, hogy nincsen elég maszk, így jusson azoknak ( orvosok, ápolók etc.), akiknek nagyon kell.

Igen igazad van, a vírus egyszerűen rohamosan terjed, Európában minden országban kialakultak a feltételek. Rövidültek a napok, borongós az időjárás, kevés az UV sugárzás, az emberek többet tartózkodnak zárt térben, szinte ideális feltételek. Semmilyen intézkedés nem állítja meg a vírust, legfeljebb lassítja. De szerintem nem kell megijedni, úgy néz ki, hogy a Kinin (HCQ) mégiscsak nagyon hatékony.

"A pozitív tesztek aránya 30%+ náluk! ...."

Igen, és nálunk is ezt elérjük. Az érdekes azonban az, hogy a csehek már hetek óta újabb és újabb szigorító intézkedéseket hoznak, mégsem segítenek rajtuk. Már elérték azt a fertőzöttségi szintet, hogy már mindegy. A csehek most ott vannak, ahol a svédek voltak tavasszal.

"Egy adott szint fölött már csak nagyon csekély eredménye van a legszigorúbb korlátozásnak is. "

Február végétől nagyon figeltem Olaszországot. Irtózatosan kemény intézkedéseket hoztak, mégsem segített rajtuk, és csak júniusban enyhült a helyzet.

Más a néplélektan. Ha a Kormány vagy a WHO azt mondja, hogy "Ne vegyél maszkot", akkor mindenki rohan maszkot vásárolni..

"Ezt honnan veszed? Igyunk tonicot,és véd?"

Egy olasz katona-orvostól, aki észak-olaszországban korházban kezelte a betegeket, Dr. Alberto Rossi, erről, és még egyéb tapasztalairól beszél ebben az interjúban: https://www.lifesitenews.com/b..

Hogy pontosan mit mondott, az érdektelen, mert nyilván senki nem ígérheti semmilyen bajból, hogy mindenkit meggyógyít. Ha volna benned minimális jóindulat, a saját fejedben is le tudnád játszani, hogy ez annyit jelent: "mindenkit kezelni fogunk, aki rászorul". Van ezzel ellentétes infód? Hogy pl. az orvos dönt, ki kapjon lélegeztetőgépet?

És normális ember szó szerint vesz egy ilyen mondatot? Ha normális lennél, tudnád így érteni: "mindenkit kezelni fogunk". És így számon is tudnád kérni, ha netán nem sikerülne. Csak persze seggfejek vagytok ti ahhoz, hogy a kormányzat tényleges számonkérésével foglalkozzatok.

Az osztrák Kronen Zeitung adatai, amire hivatkoztam arra mutatnak, hogy nincs ilyen korreláció, amit feltételezel.
A PRIVÁTBANKÁR 2020. SZEPTEMBER 3. 06:10 cikkéhez mellékelt grafikonokat, melyek a napi koronavírus-tesztek számát és a napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számát tüntetik fel hónapokra visz-szamenőleg Ausztria, Olaszország és Németország esetében.
Ezekből az derül ki, hogy a hatóságok nem azért is találnak több fertőzöttet, mert többet tesztelnek!

Meg kell nézni például az olasz és német grafikonokat.
Olaszországban március közepe táján:
Napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Olaszországban: 0,4 körüli
A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Olaszországban: 6000 körüli.
Olaszországban szeptemberben:
Napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Olaszországban 1,4 körüli
A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Olaszországban 1000 körüli.
Hasonló a helyzet Németországban ahol március 15.-hez képest nyolcszor annyi vizsgálatot végeztek augusztus 23-án, mégis a napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma alig 20%-ra csökkent.

Ha nem akarod érteni, nem akarod. Csak a választási eredményeket sem fogod.

Ez egy kurva hosszú tél lesz, sajnos, vakcina nélkül. Sokszor meg lesz még döntve a rekord :(

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés