Orbán Viktor a tűzzel játszik

2020. október 24. 15:31

Fekete-Győr András
Facebook
A Fidesznek halvány lila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok.

„A TŰZZEL JÁTSZIK ORBÁN VIKTOR

»A Színház- és Filmművészeti Egyetem nincs Magyarország ötven legfontosabb ügye között.« – deklarálta Gulyás Gergely miniszter.

Lefordítom: a tanulás és a tanítás, vagyis az oktatás szabadsága Orbán Viktorék szerint nem fért fel az ország félszáz legfontosabb ügye közé. Azért ez egy meredek beismerő vallomása annak, hogy a Fidesznek halvány lila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok.

Segítek: beleszólást akarnak abba, hogy a szakmájukat milyen tartalommal és milyen formában sajátítsák el! Nagyon nem szeretik, ha hülyének nézik őket, és a keleti diktátorok által felkent karmelita kolostorból mondják meg nekik, hogy merre van az arra.

Az Orbán-rendszer el van tájolva. Még pedig keletre. Keleten a hatalmasok szolgalelkűségben hisznek, ostort csattogtatnak, és tűzzel-vassal írtanak mindent, amit nem tudnak kontrollálni. Félnek az önálló gondolatoktól, félnek a kritikát megfogalmazoktól, és félnek az autonóm közösségektől. A Fidesz is fél mindettől, ezért indított háborút az egyetemek és az akadémia, a hallgatók és az oktatók, a szabadság és a tudás ellen.

Szembefordulni azokkal a fiatalokkal, akiken Magyarország jövője múlik, érthetetlen és elfogadhatatlan politika. 1956-ban sem tűrtük, akkor is felkeltünk az elnyomó politika ellen. A 21. században sem fogjuk tűrni. Orbán Viktor a tűzzel játszik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Fidesznek halvány lila gőze sincs arról, mit akarnak a magyar fiatalok."

Gondolom neked halványlila gőzöd van.

A momentum utálja a videkieket, a tanárokat, az orvosokat.
Viszont szereti a szivárványos zászlót és ovisokat akar oktatni erre.
A momentum nem számolt el az 500 millaval és Donáth ossze-vissza hazudozik.
Tehát ne oktasson ki senkit.

A tanulas, tanitas az egyik legfontosabb ugy Magyarorszagon is.
De a ripacskepzes tenyleg nem eletbevagoan fontos, verjek barhogy is a fenekuket a csepuragok az aszfalthoz. Megtanulni illoen viselkedni, a masikat, a termeszetet tisztelni, velemenyeket civilizaltan utkoztetni, pandemiaban figyelni magadra, de a masikra is, ezek fontos dolgok.
Az alakoskodas nem tartozik ezek koze. Haboruban a muzsak is hallgatnak, nem egyetemet foglalnak el!

Fegyőr - elfogultan, politikai érdeke szerint - félrefordítja Gulyás Geregly szavait. A cáfolat: felmérések igazolják, hogy a 20-30 év között korosztályban is a Fidesz a legnépszerűbb. Fegyőr meg menjen a fenébe a primitív hazudozásaival.

"Szembefordulni azokkal a fiatalokkal, akiken Magyarország jövője múlik,".
Ezek a "fiatalok" fordultak szembe Magyarországgal, másrészt a Fidesz annyira fél a fiataloktól, hogy immár második hónapja pénzt, paripát, helyet biztosít számukra, hogy őrjönghessenek...
Ennek a korosztálynak biztosítani kell a korábbiak sztenderdje szerinti állami támogatását.
De új hallgatók felvételére már teljesen más helyen, más szisztéma szerint kell sort keríteni.
és ennyi.
Ennek az SZFE-nek, ennek a garnitúrának ez az utolsó tánc.
Ez a "szabadságharc" csupán az SZFE bolsevik bölényeinek fontos, saját egzisztenciális kivételezettségük prolongálása érdekében használják a célzottan erre kiválogatott, majd idiotizált fiatal művészjelölteket...
Végeredményben a senkik - mert ezek az SZFE-sek a szó szoros értelmében: senkik, mint minden eltartott... - emelődnek valakikké, sőt: nagyon fontos tényezőkké.
Miközben, valóban senkik, sőt, ettől rosszabb: a Soros-spekulánsok hasznos idiótái.

Fegyőr már évekkel ezelőtt forró őszt vizionált, ami érdeklődés hiányában elmaradt.
Tízezer ember ( ha volt annyi) felvonulásából, tüntetéséből óvatosabban kéne következtetéseket levonni.
Majdnem két hónap telt el a szfe-s cirkusz kezdete óta és elmaradt az általuk várt robbanás.

A komoly egyetemeken mit akarnak a fiatalok? Mert ott nem hőbörögnek.

Ha tudnád, hogy egy mártírrá vált akárki többet érhet, mintha működne, akkor nem írnál ilyeneket. FeGyőr gyakorlati haszna elég csekély, áldozatként viszont hivatkozási alap lehetne. Nem kapja meg ezt a szerepet.

"Nemrég még nagyjából ötszázezer körüli gazdaságot jegyeztek a statisztikák, de a számuk rohamosan csökken, évente akár hatvan-hetvenezerrel – a kicsik kiszállnak, mert tőke híján nem bírják a versenyt, a földjeiket bekebelezik a nagyok."

Ebben van a lényeg. Inkább a hazai nagyok kebelezzék be ezeket a földeket, inkább ezek vásárolják fel, mintsem a külföldi nagyok. Ahogyan a Dunántúlon az osztrák gazdák szerezték meg zsebszerződésekkel. Azt pedig kérd számon a nagyon tisztelt EU-n, hogy mi miért adhatunk kevesebb támogatást, mint amit például a francia gazdák kapnak. Nagy az igyekezet a magyar termőföld megkaparintására és ehhez megvannak a hazai kollaboránsok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés