Karácsony Gergely tádzsik zászlóval emlékezett meg 1956-ról

2020. október 24. 7:34
A főpolgármester véletlenül magyar helyett tádzsik zászlót ábárzoló emotikont helyezett el posztjában, melyet később törölt is.

„A kisfiam így emlékezett meg a forradalomról” – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában, majd megmutatta mit épített gyermeke legóból. Az igazi probléma ezt követően következett, amikor Budapest főpolgármestere elhelyezett egy tádzsik zászlót a szöveg mellé. A főpolgármester nem igazán hibáztatható, hiszen nem első alkalommal fordult elő, hogy valaki az emtoikonok közt kutakodva véletlenül Tádzsikisztán zászlaját választotta ki a magyar helyett, ugyanakkor mindenesetre pikáns, hogy mindez egy vezető tisztségviselő által elkövetve, egy ünnepnapon történt meg.

Tádzsikisztán és Magyarország zászlaja egymás mellett

A kommentelők között többen is felháborodtak Karácsony figyelmetlenségén. A tádzsik zászló választása ráadásul különösen pikáns, tekintve, hogy emotikon-méretben könnyedén összekeverhető a Rákosi-féle zászlóval. Az egyik kommentelő fel is hívta erre a figyelmet: „Te szegény! Nézd már meg mi van a zászló fehér részének középen! Értem én hogy tévedés viszont hűen tükröz mindent ....”

Tádzsikisztán egy poszt-szovjet közép-ázsiai ország. A volt Szovjetunió legdélebbi állama 1991-ben vált függetlenné, délről Afganisztán határolja. A tádzsik zászló színei közül vörös a nap és a győzelem szimbóluma, a fehér a tisztaságé, a gyapoté és a hegyeken sziporkázó hóé, a zöld pedig az iszlám spiritualitásra és a természet bőkezűségére utal.

5 óra elteltével a főpolgármester végül sikeresen helyezte ki a magyar zászlót posztjába az állami ünnepnapon

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudja, hol van Csepel, nem tudja, mi Törökország fővárosa.....
De hogy a magyar zászlót se ismerje.........
Legszívesebben válogatott jelzőkkel illetném.......

Szerintem súlyos tévedés.

Gondolom, a tádzsik zászló a T betűnél van:-))))
A magyar meg a H-nál:-))))

Ekkora nagy marhát! Azt már tudtuk róla, hogy eltévedne, Budapesten, de, hogy Magyarország nemzeti lobogóját sem ismeri fel, az már nagyon durva!

Az egyik helyettese is, az a nagy melák is bedobott egy érdekes szót, amiről maga sem tudta, hogy mit jelent, és azóta se mondogatják.
Kár, mert nevethettünk volna rajta többször is.

Valamit Budapesttel kapcsolatos szót talált ki.

Ezt most olvastam tőle. Na vajon ezzel a programjával mi a helyzet?

2. Bátor és innovatív városháza: Évi 20 ezer, külföldre vándorolt magyart várunk haza

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés