Csak a szokásos, arcpirító tempó a Dobrev Klántól...

2020. október 24. 7:42

Rákay Philip
Facebook
Dobrev Klára nagyapja személyesen felügyelte Nagy Imre és társainak koncepciós perét, majd 1958-ban éppen ő volt az, aki büszkén közölte a Parlamentben a kivégzés tényét.

„Gyurcsánynál tényleg nincs aljasabb, hiteltelenebb alak! Könyörgöm, valaki végre vegye el tőle a klaviatúrát! 

Éppen ma, az 1956-os hősök napján emlékezik remegő hangon Nagy Imrére, s már megint nem bontja ki az igazság minden részletét...

Arról például elfelejt rebegni, hogy Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal személyesen felügyelte Nagy Imre és társainak koncepciós perét, majd 1958-ban éppen Apró volt az, aki büszkén közölte a Parlamentben a kivégzés tényét, megállapítva, hogy az »jogos elégtétel, s az ellenforradalom méltó megbosszulása volt.«

Ferenc könnyben ázó szemeit az az apróság is elhomályosíthatta, hogy Klára nagyapja az MSZMP KB döntése alapján – a megtorlásban való részvételéért, érdemei elismeréseként – egy rózsadombi villa nagyobbik részét kapta ajándékba.

»A mi hősünk vagy. Legyél áldott!« – írja Gyurcsány. 

Pedig mennyivel őszintébb lett volna így:

»Köszi a villát Imre! Feri«

Persze csak a szokásos, arcpirító tempó a Dobrev Klántól...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ha a jövőjük érdekli őket, akkor a kibaszott migránsiparos fajtátokat fel kell hogy koncolják.

Milyen kár, hogy a fiataloknak gőzük sincs arról, hogy a háború után Németországban nem mentették át magukat, nem kerültek hatalomba reformnácik. Utódaik sem kerültek pozíciókba, sőt többen a nevüket is megváltoztatták. Ellentétben azzal, hogy nálunk most építi magát újra a liberálisnak átnevezett kommunista múlt. Olyan személyekkel, akiknek egész eddigi élete folyamatosságot mutat a bolsevik kezdetekkel.

Ti a felejtésre alapoztok mindent, bár, ha a pillanatnyi érdek úgy hozza, szívesen mutogattok a múltba, szívesen hozzátok általatok kiválogatott módon párhuzamba a múlt és a jelen szereplőit. Később szemrebbenés nélkül bagatellizáljátok ugyanazokat a tényeket, amivel az előbb említett módon vontatok terhelőnek szánt párhuzamot. A fiatalok pedig személyes tapasztalat híján nem igazán értik meg ezt a játékot.

nem érdemel különösebb figyelmet ez a hülyeség, de azért kérdeznék valamit. Szerinted Nagy Imre hányat fordult a sírjában, amikor Gyurcsány emlékezett rá? Sőt megkérdezte: Te mit tennél Imre? Mert Nagy Imre gyilkosa nem Orbán családjában keresendő.

Le tudod vezetni lépésről, lépésre, mitől lenne csalás?

Megengedett dolog két lakást elcserélni? Igen. Megengedett dolog egy lakást eladni/megvásárolni? Igen. Tehát fenn áll az a helyzet, hogy két legális lépéssel létrejön egy új helyzet, ami Horn Gyulát idézve lehet, hogy nem erkölcsös, de törvényes.

Ez a helyzet nem ma keletkezett, ez a megoldás, amióta bérlakásokat cserélni lehet, akár magántulajdonú lakásra is, mindig rendelkezésre állt. És nem csak politikusok, nem csak jobboldali politikusok, és nem csak az Orbán kormány idején éltek ezzel a lehetőséggel. Hogy ez csak most téma, hogy csak megfelelően kiválasztott emberek esetében hozzák elő, még nem jelenti azt, hogy csak most és csak a most említett kör élt ezzel a lehetőséggel. Ezen csak úgy lehetne segíteni, hogy ha törvényt módosítanának és a bérleti jog is piacképes áru lehetne. Mert egyébként egy várbeli lakás csak kihalás útján cserélhetne gazdát.

Amiért Apróék, Dobrevék küzdöttek:
A bolsevizmus nem más, mint sokarcú ördögi tobzódás, egy militáns embertelen bohózat.

Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyve 234-35. oldaláról:

-Mit adott a bolsevizmus a világnak, a népeinek és az egyénnek?

A világnak: lázadásokat, rombolást, erőszakos forradalmakat, polgárháborúkat és erőszaktevést az egyéneken.
A népeinek: szegénységet, ínséget, törvénytelenséget, anyagi és szellemi rabszolgaságot.
Az emberiségnek: végtelen szenvedést.
Az egyénnek: a bolsevik állam megvonta az egyéntől a szabadságot, a becsületet, az erkölcsöt, a gazdagodást és még az Istenben való hitet is.
A bolsevizmus nem más, mint sokarcú ördögi tobzódás, egy militáns embertelen bohózat.-

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés