A magyar és a lengyel zászlót is meggyalázta egy holland újság

2020. október 23. 7:44
Ráadásul a hágai magyar nagykövettől megtagadták a válaszcikk publikálását.

A holland üzleti napilap, a Het Financieele Dagblad hétfőn közölt véleménycikket az EU nyáron elfogadott pénzügyi csomagjáról, amely jelenleg is végrehajtásra vár. A cikk szerint Lengyelország és Magyarország vétóval fenyegetik a közel kétezer-milliárd eurós csomagot, mert nem akarnak jogállamisági feltételrendszert annak kifizetéseihez, ugyanis „évek óta megsértik a jogállamiság elveit”.

„A holland sajtóban megjelenő lesújtó hangvételű vélemény hazánkról nem újdonság, de a Het Financieele Dagblad most ennél messzebbre ment: a cikkhez mellékelt karikatúrán a magyar és a lengyel zászlón egy-egy felmutatott középső ujj szerepelt” – számol be a Magyar Nemzet.

Hazánk hágai nagykövete,

Kocsis András a szerkesztőséghez fordult, hogy cikkben reagáljon a hazánkat ért vádakra, ám a lap ezt megtagadta a diplomatától.

A tiltás miatt a nagykövetség a honlapján tette közzé az írást. „Az európai vita leegyszerűsítése nemzeti zászlókon ábrázolt középső ujjakra, mint például a De Vries asszony október 19-ei véleménycikkének illusztrációja, nemcsak szégyen, hanem a lényeg megértésének teljes hiányát is mutatja” – írja a nagykövet a publicisztikában.

Az unió többéves költségvetéséről és a helyreállítási alapról szóló tárgyalások során nem zsarolunk senkit. Éppen ellenkezőleg. Az Európai Tanács 2020 júliusában megállapodott a költségvetés védelmét és így a jogállamiság erősítését célzó mechanizmusról. Néhány tagállam és az Európai Parlament azonban sajnos megpróbálja újranyitni az Európai Tanács júliusi megállapodását, amivel veszélybe sodorják a jogszabály-csomag jóváhagyását” – teszi hozzá Kocsis András, aki szerint „azok, akik sosem támogatták igazán Európa gazdasági helyreállítását, most egy olyan jogállamisági kondicionalitást követelnek, amely nem létezik az Európai Tanács következtetéseiben. Ez csak ürügy a megállapodás szétverésére.

Kocsis András cikkében arra is rávilágít: Magyarország és európai partnereink közötti konfliktus forrása valójában nem a jogállamiság, hanem az liberális és kereszténydemokrácia közötti ideológiai konfliktus. Mint azt írja, a magyar kormány szilárdan kiáll a nemzeti szuverenitás mellett, vezérfonala a kereszténység, és a migráció helyett a családot helyezi a középpontba.

A nagykövet a Twitteren is beszámolt az ügyről.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 274 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéki és nyugati narratíva szerint a kritika nem az országoknak, hanem a magyar és lengyel kormánynak szól. A zászlók meggyalázása viszont a nemzeteket sérti. Hol vannak most aztok az ellenzékiek, akik kikérik maguknak, ha magyarságukat megkérdőjelezik?

Nyakkal a hurokban, minden élőlény ugatva visít...
Ez alól a gyarmatosholland sem kivétel, bármennyit összerabolt-rabol...

Nagyon lájtos az ellenvélemény. Be kell kéretni a holland nagykövetet
és elmagyarázni neki hol kel fel a Nap.

Meggyalázta? Aztán hogyan, mivel?

Ma okt. 23-a, de itt van 31-én a Reformáció Emlékünnepe is.

Nagyon messze kerültünk a valaha volt európai értékektől. Ki nevelhette azt a holland stábot, egyenként és külön-külön, amelyik ennyire gátlástalanul merészel meglépni egy ilyen alávaló "illusztrációt"? Főszerkesztő?

Járna egy bocsánatkérés a lapban. Valamit nagyon félreértettek, első sorban a sajtó szabadságot.

A kokárdát senki nem tette pártjelvénnyé. hiszen bárki kitűzhette volna. Arról ki tehet, hogy a baloldalnak sok év kellett ahhoz, hogy el kezdjék használni a nemzeti jelképeket?

De most az etalonnak erőszakolt művelt nyugatról, a degenerált hollandokról van szó. Erre persze nem mondasz semmit, hanem jó szokás szerint lóugrásban váltod a témát.

Abszolút találó válaszcikk. Ezért gyulladt be a holland újság szerkesztősége. Amint jellmtelen volt a cikük, úgy szintán gyalázatos a válasz közlésének megtagadása. Magyar Követség-holland újság 2:0.

"...miközben miniszterelnökük, Mark Rutte a napokban arról beszélt, hogy országában rendszerszintű a rasszizmus."

Utánozó majom, átvette az Usától.

Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az egész amiatt van, mert Hollandia és társai nem akarnak befizetni annyit, amennyit be kellene fizetniük. Ezért művelik ezt az ócska cirkuszt, hogy aztán a végén mi és a lengyelek vétózzák meg a költségvetést. Még a végén mi leszünk a rosszfiúk.

Szóval ez az egész egy tudatos provokáció. Ennek megfelelően kell kezelni. A németek nagyon hallgatnak, láthatóan nekik sem tetszik a dolog.

Az a baj veletek,hogy elhiszitek a saját hazugságaitokat. A professzorok találták ki és egyáltalán nem arról szólt, hogy a fidesz szavazói hordják, hanem egy szavazásra buzdító jelkép volt. Ti zárkóztatok el tőle, hogy megosztóvá legyen. Nézz utána! Ne hazudj, ha már a gyurcsányi think-thank ezt találta ki.

Szargentini tanítványai.

Ha nem akarsz bajt, ne viselj kipát - Hollandiában járt a Mandiner
Mandíner, 2019. május 8. 08:13
Írta: Veszprémy László Bernát
A golyóálló ablakokkal felszerelt házban élő főrabbival, egy néhány napja muszlimok által megvert zsidó aktivistával, valamint egy migráns által szétvert kóser étterem tulajdonosával beszélgettünk Hollandiában.

A holland olvasók nem szóltak ehhez semmit?
Ha nem, akkor nem igazán óhajtom, hogy ezekkel egy csapatban játszunk.

Igen, ezért is utálnak minket a hollandok. És ezért is fogják blokkolni Szerbia, és a többi balkáni ország csatlakozását. Ezzel viszont csak azt érik el, hogy szétverik az EU-t. Ha minden kötél szakad, a Kelet-középurópai régió megállapodik Németországgal, a többiek meg duzzoghatnak tovább.

Igen. Azt mondta, nem történt semmi .

Lehet más véleményük. De muszáj bunkónak lenniük? Ez előírás és elvárás ballibektől?

Ha te csak ezt tudod említeni.....
Én mondok Bangóne, Újhelyi, Fegyőr, Hadhazy, Kunhalmi, Varjú, a Hitelező polgármester, Niedermuller.....
Hirtelen ennyi. Van több is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés