SZFE-ügy: jogellenesnek találta a dolgozók sztrájkját első fokon a Fővárosi Törvényszék

2020. október 23. 11:57
A színművészetisek tiltakozása jogszabályellenes, mert a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk előtti kötelező egyeztetésre lejárt volna.

 Jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék – közölte a Színház és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett vezetése pénteken az MTI-vel.   

Mint a közleményben felidézik, az SZFE sztrájkbizottsága korábban nyolc – először hat, majd újabb két – pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az SZFE vezetése teljesítette. Az SZFE vezetése a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 százalékos béremelésen túl további 15 százalékos fizetésemelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára. „Emellett elfogadták azt a követelést is, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavégzés” – áll a közleményben.   

Mint írják, a sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében jogszabályellenesnek ítélte. Az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében azt is megállapította a bíróság, hogy a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk előtti kötelező egyeztetésre lejárt volna - olvasható a közleményben. Mint fogalmaznak, a sztrájkbizottság tagjai jogellenes sztrájkba hajszolták bele az SZFE munkavállalóit.  „Arra kérjük az sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák a munkájukat!” – írják a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyebek mellett azt se felejtsük el, hogy nem egyszerűen sztrájkolnak, hanem megszállták az épületet, és nem engednek be senkit, csak a haverokat.

Válaszok:
Julismama2 | 2020. október 23. 12:18

Tényleg! Mi van a bírtokvédelemmel? :) Több mint 1 hete kérték. Szerintem arra is kaptak választ, hogy nuku birtokvédelem csak azt nem teszik ki az ablakba......

"Amnesty: Mégis szétverné a bíróságok függetlenségét az Orbán-kormány"
Tessék, itt a bizonyíték, az új főbíró, a Varga Zs. András egy napja lépett munkába és máris megkezdődött a terror.
Nem hiszed, olvasd a pár sort varga Zs. Andrástól:
https://hvgorac.hu/Varga_Zs_An..

Ma az SZFE csendes vonulásán fel lehetne olvasni "kísérőzeneként" a bírósági döntést. Hátha /vessző/futásra váltanak...

De ők úgy gondolják, hogy ők, az egyetem dolgozói törvényen felül állnak.

Válaszok:
Julismama2 | 2020. október 23. 15:33

..és ezért fellebbezni is fognak.......:) A perköltséget majd összetarhálják.

Válaszok:
Agricola | 2020. október 23. 18:00
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés