Ne lopj! - avagy most Hadik Andrásra fáj a foguk

2020. október 22. 18:44

Karaffa Attila
Ma7.sk
Szépen lassan kisajátítják a királyainkat, hadvezéreinket, tudósainkat, költőinket, sportolóinkat. És ha felszólalunk, még mi vagyunk a nacionalisták, a kirekesztőek, a soviniszták.

„Itt tartunk a XXI. században, szépen lassan kisajátítják a királyainkat, hadvezéreinket, tudósainkat, költőinket, sportolóinkat. És ha felszólalunk, még mi vagyunk a nacionalisták, a kirekesztőek, a soviniszták.

Nem, nem uraim és hölgyeim. Mindenki legyen büszke a saját nemzete fiára és lányára ezzel senkinek semmi baja nincs. De lopni, történelmet hamisítani azért nem kell. Pedig, ha a szlovák iskolákban is a történelmi igazságot oktatnák, semmi gond nem lenne. Itt esnek áldozatul azok a magyar gyermekek is, akik szlovák iskolában tanulják a történelmet.

Hadik András tettei azonban elévülhetetlenek. Ajánlom mindenki figyelmébe Ordas Iván: Hadik András – A királynő tábornagya, Földi Pál: Mária Terézia tábornoka, valamint Farkas Gyöngyi: »Virtuti nihil invium« Hadik András katonai pályafutása c. műveket. Amikor a budai várban sétálnak, látogassák meg a Hadik szobrot is és tisztelegjenek az egyik legnagyobb magyar huszár előtt. Megérdemli!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szlovákiai magyar pártnak akár időszaki figyelőben kellene megszólalni:
minden esetben megírni az igazságot és ezt eljuttatni a szlovákiai polgárokhoz, szlovákhoz, magyarhoz.
És minden évben összesíteni a tényekkel ellentétes leírásokat.
Elküldve a hírügynökségeknek, tv-híradóknak estébé.

Te kritikus vitriolos-maró gúnyos dödölle counter, azt remélem, észleled a rezidens ellenkező elméddel hogy a __szlovák történelemíróknak tetszik az általad (fordítottan) megemlített Hadik-huszári "paktálás-életmód" , a ("labanc") Habsburg Mária Teréziához való hűség , a "Vitam et Sangviem", vagy legalábbis tetszik eme újtörténelem-íróknak a szlovák :) huszárvirtus...

Naggyonhüjje az éliástóbiási rezidens ellenpontozó (counter-i) kommentelőkarakter.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés