Maradjanak a körúti bringasávok

2020. október 22. 11:07

LMP
MTI-OS
A közút és a rajta folyó gépkocsiforgalom kínálati piacként működik.

„Az LMP-Magyarország Zöld Pártja álláspontja szerint a nagykörúti biciklisávok kialakítása kifejezetten jó kezdeményezés és bár az utóbbi időszakban születtek vitatható kompromisszumok, illetve a téma méltatlan pártpolitikai viták tárgyává is vált, ez egy olyan érdemi intézkedés, amely szükséges a brutális budapesti zaj- és légszennyezettség elleni küzdelemben. Meggyőződésünk, hogy a kerékpáros, gyalogos és közösségi közlekedés helyzetbe hozása nélkül nincs fenntartható és élhető Budapest. Mi több, reprezentatív felmérések és statisztikák szerint egyre többen ülnek biciklikre, egyre több biciklit vesznek a budapestiek. 

Elhibázott bármely megközelítés, amely kizárólag autósokkal vagy éppen biciklisekkel, vagy akár a közösségi közlekedést használókkal számol egy olyan világvárosban, mint Budapest, ahol emberek élnek, akik alkalomnak és célnak megfelelően választanak közlekedési módot. Nem egyszerűen az egyiknek kell kedvezni a másik kárára, hanem a közlekedés megfelelő és átfogó szabályozásával a város élhetőségét biztosítani, a módváltásra mindenkinek lehetőséget teremteni.

A közút és a rajta folyó gépkocsi-forgalom azonban kínálati piacként működik: a több út több autót vonz, az autóforgalom előbb-utóbb telíti a rendelkezésre álló teret.Magyarország zöld pártjaként kiállunk a biciklisávok mellett. A lényeg azonban nem is ez, hanem a budapestiek elvárása: elsöprő többségünk támogatja az autóforgalom csökkentését.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei, Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke”

(MTI-OS)

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés