„A Corvin köz egy csoda volt” – MANDINER PODCAST

2020. október 23. 15:00

Hatvannégy évvel ezelőtt ezen a napon, ezekben az órákban kezdődött az az eseménysor, amely bedöntötte a kommunista rezsimet. 1956-ban a forradalmat, szabadságharcot Kádárék csak a szovjet tankok brutális fellépésével tudták leverni. A pesti srácokra emlékezünk.

2020. október 23. 15:00
null

Trencsényi László az egyik a hétköznapi hősök közül, akik 1956-ban vállalták, hogy saját életüket, pályájukat kockáztatva is tesznek valamit a hazájukért. Az ő esetében ez a Corvin közben történt, bár vidékről érkezőként csak a harcok egy részét élte át. Mégis, része lett a csodának, amely megrengette a szovjet birodalmat is.

Vendégünk: Trencsényi László, az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke.

 

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
setzserek
2020. október 25. 04:24
Kedves Tóth Zoltán! Ön biztos információkkal rendelkezhet, mert a tisztelt családban Andropov ügynök is lehetett!? Tőle kapta a "drótot"?
Tatulus
2020. október 23. 23:44
Sok fiatal vére szárad a mai ballibesek elődeinek lelkén!
Tóth Zoltán
2020. október 23. 15:34
A szabaccsákarczoshság margójára: '56 egy KGB akció volt (számtalan pontján mai napig felismerhető névjegyében egyezve akárcsak az aktuális fehérorosz eseményekkel - nem meglepően, a közös műhely okán), célja egyértelműen az orosz hegemónia erősítése a térségben. Az eseményeket egyébként a KGB akkori vezetője részben Budapestről koordinálta (Andropov), s hasonlóan mai utódjához, később belőle is az orosz birodalom elsőszámú vezetője vált. A magyarok nagyban lesz@rták az egészet, leginkább a "hanyatló Nyugatra" szökésének kínálkozó alkalmát látták benne (épp, mint napjainkban), s az oroszok nagy keservvel voltak képesek annyi minimális ellenállást kiprovokálni, melyre hivatkozva már bevonulhattak - szokás szerint "felszabadítani". Indoklásul kommentem itt: https://hvg.hu/itthon/20190219_Pozsgai_nepfelkelest_mondott_de_mikor_lett_1956_forradalom#article-comments . Ezt ünnepli ez a dicső szabaccsákarczosh nép...
night watch
2020. október 23. 15:30
Haragszanak is rájuk erősen az ávósok, pufajkások utódai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik