Rebrov: Nagy csalódást jelentett a hajrában kapott két gól

2020. október 21. 8:58
Kompakt védekezésre törekedtünk, ez nem mindig működött – mondta el a a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az első húsz percben voltak lehetőségek, aztán megszerezte a vezetést a Barcelona. A meccs végére elfáradtunk, nagy csalódást jelentett a hajrában kapott két gól” – kezdte Szerhij Rebrov. „Teljesen máshogyan kell készülni egy bajnoki mérkőzésre és a Barcelona elleni meccsre, más taktikát igényel. Kompakt védekezésre törekedtünk, ez nem mindig működött, többször is be tudták játszani mögénk a labdát. Jó tapasztalat volt számunkra, még öt meccs hátravan, hosszú még az út” – mondta a felkészülés nehézségeiről és az előre eltervezett taktika megvalósításáról.

Uzuni hiányával kapcsolatban elmondta, hogy sérülés miatt nem tudott pályára lépni, reméli, hogy hamarosan visszatérhet az együttesbe. „Próbáltuk a meccs elején letámadni az ellenfelet, de az egyéni kvalitások miatt az egy az egy elleni párharcokban fölénk tudtak többször is kerekedni. A kezdéskor frissek voltunk, kontrolláltuk a játékot, gólt is szereztünk, de sajnos les volt. Az utolsó tíz percre elfáradtunk, ott jöttek a kapott gólok, ami rendkívül csalódást keltő” – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Rebrov.

A Ferencváros részéről Sigér Dávidot lehetett még faggatni, elsőként a második félidei középre tömörüléssel kapcsolatban kapott kérdést. „Úgy éreztem, hogy amikor a folytatásra kijöttek, ritmust váltottak, nagyon sokáig tartották a labdát, nehéz volt visszaszerezni. Nem szándékosan húzódtunk vissza középre, a szélre is próbáltunk besegíteni, de nem szerettük volna feladni a pálya tengelyét sem” – mondta hozzátéve, hogy „felemelő érzés volt a Camp Nouban pályára lépni, annyi remek játékos játszott már itt, inspiráló és megtisztelő, hogy itt szerepelhettünk. Szerettünk volna egy kis meglepetést szerezni, de erre ma nem volt esély. Ha az ellenfelet nézzük, eddigi karrierem legnívósabb meccse volt a mostani”. A Ferencváros középpályása hozzátette, alaposan elfáradtak a meccsen, jól jött nekik, hogy többet is lehetett cserélni, különösen a széleken. Az Újpest elleni mérkőzésig érzése szerint még elég idő van regenerálódni, és szerencsére mély a csapat kerete is.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor torzzá válik egy csapaton belül az egyensúly, akkor az egyik fontos részen azért veszítünk, mert nincs ott ember.
A másik, a védekezés részben azért, mert túl sok az ember és legalább a 80%-uk egymásra, a másikra vár.
Nem is tehet mást, mert ha reagálna, egymást rúgnák-löknék fel.
Ezt a szisztémát játsszuk Marseille óta, - 50 ÉVE!!! - egy rövid, 2 éves Mezey-időszakot leszámítva.
Ő viszont máshol szúrta el, nagyon és ennyi volt a nemzetközi futball Magyarországon.
Voltak még próbálkozások Kovács Ferenc Videoton, Szabó Béla Diósgyőr, Verebes József Rába ETO, de mivel ezek kicsiny szigetek voltak a magyar futballmocsár kádári tengerében, szükségszerűen el kellett bukniuk.
Én 2:0-ig néztem, újpestiként addig szurkolgattam az FTC-nek, legyen méltó ellenfél.
Helyenként az volt, ettől több van bennük és Rebrovnak igaza van:
"Jó tapasztalat volt számunkra, még öt meccs hátravan, hosszú még az út” "

Ilyen helyzetben, ha csak egy kis okosság van a játékos fejében, mindenki oldalra húzza, finoman beakasztja a lábát a védőébe.
Amit gyakoroltatni kellene védekező pozícióban, ha teljes lendületből, közelről rohan a támadó a védőre, csak egyet tehet: megáll és ha van ideje, el is fordul.
Aztán a csatár, mivel nagy a lendülete, vagy tud irányt változtatni, vagy nekiszalad, ez utóbbit a bíró simán elengedheti.
Persze nem Barcelonában egy nemzetközi mérkőzésen.
Ám a Reál ellen benne van, hogy a bíró ugyanilyenért továbbot int-
Főleg, ha Sergio Ramos a feltartó.

3 magyar volt a csapatban.
Ezt a számot 3-4 éven belül legalább 8 9-re kell növelni.
Különben nincs értelme.

Pl. ott, hogy Mexikóban Szepesi György, aki akkor az MLSZ elnöke volt, a VB előtti napokban együtt ebédelt Franz Beckenbauerrel.
Franz figyelmeztette, közölje Mezeyvel, eszébe ne jusson déli 12 órakor edzetni a játékosokat, mert az óriási meleg végzetesen legyengíti az erőállapotukat. (Megjelentek ugyanis hírek a sajtóban a VB előtt, hogy a magyarok a legnagyobb melegben edzenek.) Inkább gyakoroljanak az esti órákban, napszállta után.
Szepesi ezt elmondta Mezeynek, mire a válasz az volt:
Beckenbauer csak foglalkozzon a német csapattal, azok a saját játékosai.

Én azt mondom, ezt kell elérni.

Sajnos, az akadémiákban olyanok játszanak, akiket a Kádár-kor szociológiája határoz meg még ma is, és ehhez mérik az edzői szakmát.
Tisztelet a kivételnek.
A másik a teljes magyar oktatás-iskola-pedagógus és szülői társadalom mentális csődje.
Ez ugyancsak kádári örökség.
Amiből végre ki kellene már lépni, de amíg Dohány utcai "szakemberek" ideológiája az uralkodó a magyar közéletben, oktatásban, addig ez lehetetlen.

Az a csapat Mezeyben úgy bízott, mint senki másban.
A 0:6-ot képtelenek voltak feldolgozni, elsősorban a magyar NB I totális lezüllöttsége okán.

Helyesen: az akadémiákban olyanok játszanak, akiknek edzőit a Kádár-kor szociológiája határozza meg ma is, és ehhez mérik az edzői szakmát.
Pl.: Pátkai Máté 29 éves korában hallotta először azt, hogy labdaszerzés után ne hátrafelé, vagy oldalpasszolás lehetőségére várjon, hanem azonnal forduljon az ellenfél kapuja felé vezető rést keresse.
És ezt egy 40 éves szerb tréner mondta neki, Nikolics, aki 3 éve lett a Vidi edzője.

Ezt úgy kell érteni, hogy akik abban a korban, a kontraszelekció társadalmában - és itt is tisztelet a kivételnek! - pozícióhoz jutottak, azok átmentették a rendszerváltás után is, és ma is ők, a brancsuk, a rokonságuk, a mikutyánkkölykei vannak döntéshozó és paternális helyzetben.
Vannak köztük keresztények is, de NEM EZ A JELLEMZŐ, főként a csúcspozíciókat, ahonnan az "áldás" terjed lefelé, igazodásra kényszerítve...

Nézd meg a bíróságot, ügyésztársadalom, ügyvédség, SZFE és társaik, a magyarfóbiás bal-lib "média", egyszóval: a társadalom arculatának és viselkedésmódjának meghatározóit...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés