Tömegével csatlakoznak a katalánok a székely petícióhoz

2020. október 20. 8:38
A Fradi és a Barcelona szurkolói is egyeztetnek.

Spanyolország lehet a következő európai uniós állam, ahol határidőre összegyűlik a kellő számú aláírás a székely petícióhoz: a katalánok ezrével csatlakoznak az akcióhoz. Közben egyre több országban nő az aláírási kedv, amire szükség is van, mert közeledik a kezdeményezés november 7-i határideje – írja a Magyar Nemzet.

Két nap alatt majdnem ötezer spanyolországi, valószínűleg katalán szignó érkezett a székely petíció online aláírásgyűjtéséhez, ezzel a szükséges mennyiség egyharmada megvan. Ha ilyen ütemben gyűlnek a szignók, akkor Spanyolország lehet a negyedik ország, ahol sikerül elérni a jogszabályban előírt limitet. Ezt segítheti, hogy az Írdalá.hu csapatának értesülései szerint Katalónia népszerű klubja, a Barcelona és a Ferencváros szurkolói egyeztetnek arról, hogy a holnapi labdarúgó-mérkőzés kapcsán valamilyen formában ráirányítsák a figyelmet a Signiteurope.com szlogenre. Nehézség, hogy a két csapat Bajnokok Ligája összecsapása zárt kapus lesz Barcelonában.

A székelyek által indított kezdeményezés célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Az uniós támogatások elosztásánál a legtöbb helyen ugyanis burkoltan hátrányba szorítják azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő nemzeti lakosság van többségben. Eddig összesen három államban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült összegyűjteni a kellő számú aláírást. Ahhoz, hogy a székely petíció érvényes és eredményes legyen, további négy európai államban kell a limitet teljesíteni.

Fotó: Függetlenségi vezetők börtönbüntetése miatt tiltakozó tüntetők Barcelonában 2019. október 18-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:-)

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 20. 10:30

"a Barcelona és a Ferencváros szurkolói egyeztetnek arról, "
Ez az, ami tilos.
Ezért simán visszadobhatják az egészet.
Az UEFA tilt minden politikai megnyilvánulást, ha az a magyarok érdekéről szól.
A BLM-térdelés, az mehet, sőt kötelező, mert ott más szempontok lépnek életbe. Jogállamiak.
A székelyek érdeke, az: nem jogállami.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés