Hatalmas aszteroida közelíti meg bolygónkat

2020. október 19. 12:26
A 2020 TGI jelű égitest 43-100 méter széles.

Egy nagyobb aszteroida fogja megközelíteni bolygónkat a héten – számol be a Sputnik News híréről a 24.hu. A 2020 TGI jelű égitest a NASA becslése alapján 43-100 méter széles lehet.Egy ekkora objektum becsapódása már komoly károkat  okozhatna, az aszteroida azonban biztonságos távolságban fog elhaladni. A 2020 TGI az úgynevezett Apollo-család tagja, ezen csoport aszteroidái időnként a Földet is képesek megközelíteni.

Az objektum október 22-én nagyjából 11 millió kilométerre jár majd bolygónktól, ez csillagászati szempontból viszonylag kis távolságnak számít. A Föld környezetében évente számtalan kisebb-nagyobb aszteroida száguld el. A technológia fejlődésének köszönhetően az utóbbi időkben egyre több ilyen objektumot tudtunk azonosítani, de még így is rengeteg aszteroida vár a felfedezésre.

Címlapkép: MTI/EPA/NASA/JLP-Caltech

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szökőár oda is elér.

Volt egy német ismerősöm, az Armageddon c. filmről beszélgettünk. "Érdekes, minden magyar megjegyezte azt a jelenetet, amikor Párizsba belecsap a bazdmeg-meteor." Tényleg ez volt a film legértékesebb része.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés