Cselekedni kéne!

2020. október 19. 9:46

Donáth Anna
Facebook
Brexit: miért nem tesz semmit a kint élő magyarokért az Orbán-kormány?

„A populizmus legrosszabb formája, az orosz dezinformáció és az uniós intézmények felkészületlensége is tehet arról, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. A Brexit fő kérdése ma már az, hogy lehet-e ez még egy kontrollált lépés (a rossz irányba), vagy tehetetlenül kizuhannak a közösségből. Utóbbi eset azt jelenti, hogy igazságtalan helyzetbe kerülhetnek az elmúlt évtizedben a szigetországba kivándorolt magyarok százezrei.

A brit politikai vezetés eminens feladata az állampolgáraik védelme – lett volna, de a sorozatos kormányválságok, majd legújabban a koronavírus mellett szinte eltűnt a Brexit rendezésének kérdése. Pláne nem tudtak megfelelő megoldást kínálni más, uniós államok polgárai számára. Az anyaországok kormányainak ugyanakkor súlyos felelőssége van abban, hogy mit tettek a kint munkát vállaló, vagy itt tanuló állampolgáraik érdekében. Az uniós állam- és kormányfők csütörtök délután kezdődött kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójukon szembesülhettek az igazsággal. Súlyos kudarc közelít. Az Európai Tanács felszólította a tagállamokat, az uniós intézményeket és az összes érdekelt felet, hogy készüljenek fel akár a megállapodás nélküli Brexitre is. Ez a felkészülés pedig a magyar kormány részéről intenzív tájékoztatást, szervezést és lobbit igényelne. Pótcselekvés helyett, mesekönyvek és színészhallgatók üldözése helyett ezzel kellene foglalkozni! Az Orbán-kormány továbbra sem számol a külföldön élő magyar polgárokkal. Nemcsak a szavazásukat nehezíti meg igazságtalanul, nem csupán ellenük hangolja az új otthonuk közvéleményét a nacionalista retorikával, de az eddig tapasztaltak alapján cserben is hagyja őket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Donáth, te csak hazudozzál, ehhez értesz, máshoz nem...

Nagy fenomén volt a nagypapa is:
-Nekünk az ellenség nem oroszlán, hanem patkány, mégpedig döglődő patkány.-
Egy mondat Donáth Ferenc az MDP (Kommunista Párt) Szolnok megyei választmányi ülésén 1948. december 4-én elmondott beszédéből.

Jó vastag bőrrel rendelkezik az arcfelületén.

Szia! Helyes értékrenddel rendelkező ember elbujdokolna szégyenében.
Nem baj, ami késik nem múlik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés