Salvini: El a kezekkel a gyerekektől!

2020. október 18. 20:12
A jobboldali Liga, Olasz Testvérek és Hajrá Olaszország a gendertörvényként ismert jogszabálycsomag október 22-re kitűzött parlamenti szavazásának leállítását sürgette.

Nem tartja elsőrendűnek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben az úgynevezett gendertörvény parlamenti elfogadását az olasz jobboldal, amely elérte a baloldali kormányerő Demokrata Párt (PD) kezdeményezte jogszabály szavazásának leállítását - jelentette az olasz sajtó vasárnap.

Mario Adinolfi, a Családok népe (PdF) politikai mozgalom elnöke, aki a Demokrata Párt volt politikusaként állt át a családvédő szervezet élére, nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a törvény parlamenti szavazásának leállítása az első jelentős győzelemnek számít. „Az országnak más sürgős problémákkal kell jelenleg szembenéznie: legfontosabbnak a családok segítése számít, hiszen ezek tartják fenn a máskülönben ezer darabra hulló társadalmat. A fiatalokat, időseket, munka nélkül maradtakat, kereskedőket (...) kell segíteni, akiket egyedül a családok által biztosított háló tud megtartani” – hangoztatta Mario Adinolfi.   

A jobboldali Liga, Olasz Testvérek (FdI) és Hajrá Olaszország (FI) a gendertörvényként ismert jogszabálycsomag október 22-re kitűzött parlamenti szavazásának leállítását sürgette, amire a képviselőház kormánypárti elnöke maga is igent mondott a rendkívüli egészségügyi helyzetre hivatkozva. A törvényt kezdeményező Demokrata Párt főtitkára, Nicola Zingaretti közösségi oldalán úgy reagált, mindent megtesznek a „tiszteletet, egyenlő jogokat és méltóságot biztosító” törvény mielőbbi elfogadása érdekében. A parlament igazságügyi bizottságában nyáron elfogadott törvénytervezetet a PD-képviselő Alessandro Zan, a leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat, transzneműeket tömörítő LGTB-közösség tagja dolgozta ki.

A jogcsomag egyebek között a homo- és transzfóbia elleni bűncselekményeket szabályozza, melyekre jelenleg egy 1993-as törvény vonatkozik. A törvényjavaslatot az olasz katolikus püspöki kar (Cei) is bírálta, úgy ítélve meg, hogy a jogszabály a véleménynyilvánítási szabadságot büntetné. Kritikusnak bizonyultak a feminista mozgalmak is a törvényben szereplő „nemi identitás” kifejezés bevezetése miatt, mert az eltörli a biológiai nemeket. Matteo Salvini, a Liga vezetője kifejtette, „mindenki életvitelét tiszteletben tartják, de a gyerekektől el a kezekkel!”.   

Az Életért és Családért mozgalom tagjainak szombati utcai megmozdulásán Jacopo Coghe alelnök elmondta: „a homofóbia-ellenesség jelszavával egy új, ultravédett kategóriát akarnak létrehozni, miközben a védelem már mindenki számára létezik, és ezzel egy időben a másképpen gondolkodókat sújtják”. „Ha mindannyian egyformák vagyunk, miért kellene egyeseket másokkal szemben még jobban védeni” – kérdezte Coghe. Úgy vélte, a genderideológia „kényszerítésével” az ellentétes véleményt vallók gondolati és tömörülési szabadságát vonják meg.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden, az itt kifogásolt törvénytervezettel szemben érvelőnek igaza van az előhozott érveivel. Tragikomikus és abszurd ez az egész tervezet.

Minden napok alatt Magyarországot is elárasztja, ha a bal-lib-zöld mocsok választást nyer.
Sőt, a késedelem miatt fokozott dühvel fogják rákémyszeríteni a magyarságra a legembertelenebb perverzióikat...
„Ha mindannyian egyformák vagyunk, miért kellene egyeseket másokkal szemben még jobban védeni” - nagyon fontos mondat, jegyezzük meg, ezt minden nap jó lenne hallani a kormánypártok részéről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés