Mire várunk, ellenzék?

2020. október 18. 7:55

Lendvai Ildikó
Népszava
Tényleg azt hisszük, mehet minden a régi tempóban?

„Szó sincs arról, hogy ne hinnék bárki változásában. Én is sokat változtam. A Jobbiknak mint pártnak az őszinte szándékára, a szélről középre húzódásra számos bizonyítékot is látok. Vezetői nem estek Orbán csapdájába, nem álltak be mellé cigányozni Gyöngyöspata után, buzizni Dúró Dóra után. Szükségünk van egymásra a szövetségben. De egyáltalán nem lehetetlen kívánság igent mondani a Jobbik partnerségére, és nemet a rasszizmus undokságaira. Épp azért nem lehetetlen, mert a Jobbik vezetése megmutatta, hogy képes rá. Ha színből, ha szívből: jelentősége van annak, hogy félmillió szavazójuk lelkét nem mérgezik, jó esetben őket is középre vezetik. Nekik sem lehet könnyű elfogadni pl. engem és a hozzám hasonló meggyőződésűeket.

A jelölés bűneiért nem a körzetben fizettünk meg. De még nem tudni, milyen ára volt máshol, országosan. Energiákat kötött le a kampányból, amelynek középpontjába kényszerből a vádak elleni védekezés, az összefogás önértékének hangoztatása került, a térség problémáiról és esélyeiről szóló mondandók helyett.

A tanulság nem egyszerűen az előválasztás általános gyógyszere. Ott is lehet mellényúlni, bár a problémák még időben nyilvánosságra kerülnek, és a vita rákényszeríti az indulókat terveik bemutatására. De legalább ennyire fontos volt a fővárosi előválasztásban az az erkölcsi-politikai nyilatkozat, amelynek elveivel egyet kellett érteniük a jelölteknek, sőt a regisztráló előválasztóknak is. Borsod bizonyította: ilyen közös ellenzéki alapvetés, hitvallás nélkül nem lehet továbblépni. Ez a programnál is sürgősebb. Demonstrálni: van olyan határ, amelyet a szövetség egyetlen résztvevője sem hág át.

Bőven van más is, amivel nem várhatunk tovább. Éppen most jelentette be a hatalom a Színművészeti kiürítését. Tényleg azt hisszük, mehet minden a régi tempóban? Interpellációk, sajtótájékoztatók, jó frizurák és frappáns mondatok az ATV-ben és a Klubrádióban?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fog, mert szerinte a diákokat erőszakkal kihurcolták:-))))
Lehet, hogy csütörtökön írta ezt a szösszenetet és erre számított, de senkit nem hurcoltak ki. Drukkerek is kevesen voltak, még ezren sem.

Alig burkoltan uszít-lázít másokat az MSZMP egykori agit-prop élharcosa, s a vér nem válik vízzé. Lendvai abban is téved, hogy az ellenzék tudna többet. Nem tud. Azért nem tud, mert ez a mesterséges, összefogásnak hazudott koalíció eleve életképtelen. Pl. hol Jakabnak kell hazudnia hűséget Alkoholistának, hol fordítva, Alkoholista hazudozva bűbájosokodik a rasszista Jobbik kapcsán. Az LMP a külföldi magyarok támogatását támogatja, Alkoholista dühöng ellenük stb

Pontosan így volt a Kossuth tér.
A bíróság utólag meg is állapította, hogy a kiürítés jogellenes volt.
Csakhogy a kiürítés a bolsik napi tervéhez kellett.
Így lehetett a a kossuthtérieket rá terelni a FIDESZ nagy gyűlésről távozókra.
Sajnos nem akartak 2010 után mártírt csinálni a terv kiötlőiből.

Nem mehet. Ma már nem lehet az elvtársaknak 148 millió embert csak úgy kinyírni.

Nem tudja elfogadni, hogy félreállították. Komolyan azt hiszi, hogy még van szava és hallgatnak rá?
Vegyen példát Kovács Lászlóról: ő tényleg visszavonult.

Na hiszen... Jakab, Gyöngyösi és Szilágyi kapnak egy kis BUKSISIMIT Lendvai cenzorasszonytól...

Business as usual, 2020-ban.

Az akkor se ment:
Böhm Vilmos hadseregparancsnok: „A Vörös Hadsereg harci értéke nulla” –mondta. „Tragikus a helyzet, katonáink félnek és engedetlenek, nem képesek megvédeni magukat. Budapestet kettős veszély fenyegeti – a román hadsereg és a csőcselékből álló magyar hadsereg...” (165.old.)
(Eytan Bentsur: Láng Európa szívében, Kun Béla hatalmának 133 napja, K. u. K. kiadó, 2010.)

Ildikó!

Nem lehet tovább várni, a falvakban kihalnak az utolsó párttitkárok, Tsz és ÁFÉSZ vezetők, brigádvezetők, hadrendbe kell őket állítani, amíg a covid, s a biológia nem számolja fel a párt bázisát. Az utolsó zsidó-és cigánygyűlölő elvtársakat kell a jobbik hasonló szavazóval eggyé gyúrnunk a demokrácia győzelméhez, az Európai Egyesült Államok megvalósításához. Éljen Rákosi, Kádár és Hitler, a XI.kerületi zsidó polgármester példaképe. Az utolsó zsidó-és cigánygyűlölő jobbikos Dunyhás testvér is láthatja, hogy leomlottak a válaszfalak egy vérből valók vagyunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés