Miniszterelnök Úr! Cserélje le tanácsadóit!

2020. október 17. 11:15

Varga-Damm Andrea
Facebook
Nem kell mindig blöffölni ahhoz, hogy jó híreket mondjon!

„MINISZTERELNÖK ÚR! CSERÉLJE LE A TANÁCSADÓIT! 

Orbán Viktor miniszterelnök a minap azt mondta, hogy idézem: »Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon.«

A miniszterelnök ezzel arra akart utalni, hogy ugyan Európában nehéz a helyzet, de Magyarország jobban védekezik, mint más európai országok, például Németország. Ezzel megint a népnek akarta üzenni, hogy mi mennyire jók vagyunk. 

OK, értem én ezt. Egy miniszterelnöknek mindig mutatnia kell, mennyire ügyes. De nem lehetne, hogy ha ez a célja, legalább ne ilyen ostobasággal tegye? Németországban természetes, hogy többen halnak meg, hiszen 8,5-szer annyi ember él ott!  

Nem hiszem, hogy ezt az összehasonlítást maga találta ki, különösen azért is gondolhatom így, mert forint milliárdokat költenek az adófizetők pénzéből tanácsadókra. 

Ha egy felelős kormányfő be akarja mutatni, hogy az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával és az emberek fegyelmezettségével hol állunk a koronavírus járvány elleni küzdelemben az eredményeket illetően, van elegendő összehasonlító adat ehhez, és bizony dicsekedhetne is akár a miniszterelnök, csak nem ezekre a tanácsadó percemberkékre kellene figyelnie, hanem a VALÓSÁGRA. 

Leírom, milyen összehasonlító adatokra hivatkozva lehet dicsekedni, s egyúttal azt is elmondani, ki áll jobban nálunk. Szándékosan a lakosságszámot vetettem össze az elhunytak számával, mert nem minden fertőzöttről tudjuk, hogy az. Nem minden ismert fertőzött lesz beteg, s nem minden betegről tudjuk, hogy fertőzött. Nem minden elhunyt a koronavírus szövődményébe hal bele, egy részük fertőzött volt, de nem az volt a haláluk oka. 

Magyarországgal azonos eredményeket mondhat magáénak pl. Németország, Csehország, Bulgária, Ausztria (a halálozási ráta: 0.01 %). Tehát mondhatná a kormányfő, hogy látják, az erős Németország, Csehország és Ausztria sem áll jobban, mint mi. 
Az tény, hogy jelentősen jobb helyzetben van hozzánk képest pl. India, Lengyelország, Japán, Ausztrália, Lichtenstein, Monaco, Izland, Új-Zéland, vagy Ciprus, de erre azt mondhatja a kormányfő, örülünk, hogy vannak országok, akik jobb eredményeket mutatnak, s ezért tanulmányozni is fogjuk, mi vezetett ahhoz, hiszen tanulni nem szégyen. 

S következzenek a legerősebb érvek, ha  kormányfő dicsekedni akar. Portugáliában és Svájcban kétszer annyian haltak meg, mint nálunk. Kanadában, Romániában háromszor annyian haltak meg, mint hazánkban. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Svédországban, hatszor annyian haltak meg, mint kis hazánkban. De képzeljék el, Brazíliában hétszer annyian, de az Európai Unió központi országában, Belgiumban kilencszer annyian, mint Magyarországon! Látják, kérem, milyen erős és fejlett országok vannak nehezebb helyzetben, mint mi? 

ÉS MINDEZZEL IGAZAT MONDHAT, S MÉG A PROPAGANDA IS SIKERES LEHET. NEM KELL TEHÁT MINDIG BLÖFFÖLNI AHHOZ, HOGY JÓ HÍREKET MONDJON.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na még egy boszorkány aki a vírus pártját fogja. Nincs elég varangyos az üstödben?

Andika, segítek: https://www.euromomo.eu/graphs..

Azt kell keresni, hogy Hungary.

De van: lásd előző hozzászólásom. Nagy jól elkülöníthetők a jól
védekező és a rosszul védekező, illetve a jó egészségügyi
alapellátással rendelkező országok.

Neked IS:

A 2020-as magyarországi halálozások semmivel sem magasabbak,
mint az elmúlt évekéi. Az hogy 1000+ halottban megtalálták a
COVID19-et csupán annyit jelent, hogy megfertőződött ugyanennyi
számú ember, olyanok - szörnyű ezt kimondani, de így van - egyébként
is meghaltak volna.

Ez olvasható ki az adatokból Magyarország vonatkozásában sem
több, sem kevesebb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés