24 fő elhunyt, 1791 új fertőzöttet mutattak ki

2020. október 17. 11:53
44 816-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 24 idős krónikus beteg, és újabb 1791 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. A kormányzati portálon azt írták: 44 816-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1109-re emelkedett, 13 580-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 30 127. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 647-en vannak, a mintavételek száma 884 388-re nőtt.     Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség.    

Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van, a kormányfő arra kérte a magyar családokat, hogy most ne tervezzenek külföldi síelést – írták. Felhívták a figyelmet arra, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. A vírus közösségi terjedésének megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.    

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy más közösségben gócpont alakul ki, a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket – hangsúlyozták. Közölték azt is, hogy a kormány – az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgozik. „Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog” – írták. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (14 172) és Pest megyében (5744) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (2784), Borsod-Abaúj-Zemplén (2460), Szabolcs-Szatmár-Bereg (2090) és Hajdú-Bihar megye (2043). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (460).

(MTI)

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is növekszik a fertőzöttek száma.
Kronen Zeitung írja 17.10.2020 09:26
Ausztriában új negatív rekord van az új fertőzésekről: 2317 új koronás esettel ilyen magas értéket még soha nem regisztráltak országosan.

Hazudni tetszik!
A Frankfurter Allgemeine Zeitung mai számában, ZAHLEN ZUM CORONAVIRUS:
Die Pandemie im Überblick cikkben olvasható, hogy október 16.-án 7695 új koronavírus fertőzést észleltek.
Mortality Analyses Johns Hopkins Coronavirus Resource
DEATHS/100K POP legfrissebb adatok
Hungary 11.11
Germany 11.78
A fertőzöttek összes száma
Hungary 43,025
Germany 359,802

Magyarország az EU-átlagnál jóval jobban teljesít.
Eddig.
Mert az országok nem ugyanabban a fizisban találkoznak a vírussal, lesz ez rosszabb.
Majd a végén, ha lezárult a járvány, akkor lehet objektív értékelést végezni.
Tippem: ugyanott, a jobbak között leszünk, mint most.
Ez alapján a magyar kormány a jobbak között kezeli a járványt, semmiképp nem lehet rossz szót szólni Orbánékról de pontosabban a Védelmi Törzsről, mert ott Orbán és a kormány csak: végrehajtó, a pecsétet ráütő.

Válaszok:
Gregorius | 2020. október 17. 20:11

A szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is növekszik a fertőzöttek száma.
Kronen Zeitung írja 17.10.2020 09:26
Ausztriában új negatív rekord van az új fertőzésekről: 2317 új koronás esettel ilyen magas értéket még soha nem regisztráltak országosan.
Ez rosszabb, mint a magyar adat, Ausztria lakossága kevesebb, mint Magyarország lakossága.
Elöszeretettel hivatkozik Bástyaelvtárs jóságos Pártunkra, mint bűnbakra.
Felhívom Bástyaelvtárs figyelmét arra, hogy ott a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) a Zöldekkel alakított kormányt, mégis magas a koronavírus fertőzöttek száma!

Szerintem nem egészen így van. Egyrészt figyelnek a járványügyi specialistákra, másrészt kb. hetente-kéthetente felmérést csináltatnak az emberek véleményéről. Ezek és a gazdasági szempontok alapján dönt a Kormány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés