Beperli Hillary Clintont Kadhafi unokatestvére

2020. október 15. 7:21
Ahmed Kadhafi a Líbiai Nemzeti Felszabadítási Front képviselője, aki szerint Clinton tehető felelőssé a 2011-es polgárháború kirobbanásáért.

Pert indított a héten a volt líbiai diktátor, Moammer Kadhafi unokatestvére Hillary Clinton, az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere ellen – írja az Amn-re hivatkozva a Magyar Nemzet.

Ahmed Kadhafi a Sputniknak adott interjújában elmondta, jogi csapatát már megbízta a per elindításával és lefolytatásával. A politikus jelenleg a Líbiai Nemzeti Felszabadítási Front képviselője, aki szerint Clinton tehető felelőssé a 2011-es polgárháború kirobbanásáért, továbbá a terrorizmus támogatásával is megvádolta a korábbi first ladyt.

A néhai líbiai vezető unokatestvére úgy véli, országa a nyugati beavatkozás miatt sodródott az összeomlás szélére, az Egyesült Államok gyarmatosítási projektje ugyanis Líbiában is kudarcot vallott, ahogy az arab világ más területein is. Az ügy részleteivel kapcsolatban kiderült: Kadhafi által olyan dokumentumok is eljutottak jogi csapatához, melyeket az amerikai külügyminisztérium nem hozott nyilvánosságra, azonban a politikus szerint alátámasztják a Clinton ellen felhozott vádakat.

Az interjú során Kadhafi köszönetet mondott Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek, amiért a líbiaiak mellé állt a polgárháború során. „Mihamarabb rendezni kell a helyzetet, ehhez pedig arab szövetségre van szükség, hiszen egyáltalán nem egyedülálló az a jelenség, ami az észak-afrikai országban történik” – nyilatkozta a jelenlegi líbiai helyzetről.

„Hillary Clinton 2009 és 2013 között, az első Barack Obama-adminisztráció idején volt az Egyesült Államok külügyminisztere. Akkoriban nemzetközi szinten és az Egyesült Államokon belül is erőteljes kritikát kapott Clinton munkássága, különösen a Bengáziban működő amerikai konzulátus épületét 2012. szeptember 11-én ért fegyveres támadás után. A merénylet során az akkori líbiai nagykövet, Christopher Stevens életét vesztette. Az eseményeket követően Clintont leváltották” – emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ez a picsa hajszál híján elnök lett az USA-ban... A globál tőke államirányítása és kontrollja olyan fejlett már ott, hogy lassan egy Biden is lehet elnök. Felnyerít Incitatus...

Berlusconi kitűnő kapcsolatokat ápolt Kadhafival, s működött a migrációs védővonal. Kadhafi révén Líbia betöltötte szaniter zóna szerepét, nem érkeztek tömegével a migránsok. Majd megnyíltak a határok, s Afrika bugyraiból tömegével érkeznek Líbiába, hogy a Soros pénzen működtetett segélyhajók Európába szállítsák őket.

Azért a franciák is vígan bombáztak ott, lenne még kit a bíróság elé állítani.

"Clinton-maffiánál undorítóbb dolog kevés van."
Clinton és ne feledkezzünk meg a nagy nyílttársadalmas barátjukról, a rókalelkűről...

Toldi Miklós bátyjára, de nem, mégsem, utánanéztem a wikin...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés