Mazsihisz: Magyarországon biztonságban él a zsidó közösség

2020. október 14. 17:47
Megkönnyebbüléssel vettük tudomásul, hogy az antiszemita kijelentéseiről elhíresült jelölt a választók bölcsességének köszönhetően nem jutott be a Magyar Országgyűlésbe – írta közleményében a Mazsihisz.

Ahogy korábban a kormányfőhöz közeli forrásokból értesülve megírtuk, a miniszterelnök Heisler Andrást tartja felelősnek a judapestező Bíró ügyében. Információink szerint a kormányfőben megütközést keltett, hogy Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg az ügyben. 

Valószínűleg a hírre reagálva terjedelmes közleményt adott ki a Mazsihisz, melyben így „magyarázzák” a Bíró László esetében elmaradt hangos tiltakozást: „szövetségünkön belül egyértelmű konszenzus van arról, hogy pártpolitikai kérdésekbe nem kívánunk beavatkozni, vallási felekezetként ilyen ügyekben nincs és nem is lehet illetékességünk. Különösen kampányidőszakokban fontos, hogy egyik versengő erő se tudjon bennünket politikai céljaira használni”.

Rámutatnak, hogy a kampány lezárultával már nyíltabban fejezhetik ki ellenérzésüket: „megkönnyebbüléssel vettük tudomásul, hogy antiszemita kijelentéseiről elhíresült jelölt a választók bölcsességének köszönhetően nem jutott be a Magyar Országgyűlésbe, ahol egyetlen ilyen nézeteket valló képviselőnek sincs helye”.

A közleményben a Heisler András által vezetett hitközség ugyanakkor elismeri, hogy „Magyarországon – európai viszonylatban különösen – biztonságban él a zsidó közösség. Intézményeit nem érik fizikai támadások, közösségünk tagjai biztonságban érezhetik magukat, hitéletüket szabadon gyakorolhatják”. Hozzáteszik, hogy „a Mazsihisz továbbra is konstruktív, előremutató kapcsolatot kíván ápolni a magyar kormánnyal”.

(MTI OS, Mandiner)

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megkönnybbeülve vettem tudomásul, hogy vannak túlélők is. Meg hogy megmaradt a terület kétharmada.
Vagyis menj a picsába!

Kohnt bocsánatkérésre ítéli a bíróság Grünnel szemben.
Kohn felhívja Grünt:
- Halló! Kovács lakás?
- Nem , ez Grün lakás.
- Bocsánatot kérek..

Ez egy különösen hazug duma a szövegében: "pártpolitikai kérdésekbe nem kívánunk beavatkozni, vallási felekezetként ilyen ügyekben nincs és nem is lehet illetékességünk. Különösen kampányidőszakokban fontos, hogy egyik versengő erő se tudjon bennünket politikai céljaira használni"

Válaszok:
hátakkor | 2020. október 14. 20:34

Kohn vádlott a bíróságon.
Bíró: - Ismeri az Öntől jobbra álló Kovács urat? Kohn: - Nem ismerem!
Bíró: - Ismeri az Öntől balra álló Grün Urat?
Kohn: - Akkor inkább a Kovács Urat ismerem..

Igen, a szavazók, már akik Koncz Zsófiára szavaztak veled ellentétben bölcsek voltak. Te pedig egy baloldali nagy sumák vagy Heisler.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés