Je suis Quinn Simmons

2020. október 14. 9:09
Rodrigo Ballester
Corvinák
A szólásszabadság jóval több, mint jog: egyben magatartás, tudatállapot, egy reflex.

„A szólásszabadság jóval több, mint jog: egyben magatartás, tudatállapot, egy reflex. Nem csupán a bíróság előtt kell kikényszeríteni, hanem a társadalom minden szintjén el kell sajátítani; tisztelni és ápolni kell.

Amikor egyesek úgy érzik, jobb, ha nem mondják el a véleményüket még szűk körben sem; amikor ez a jog egy kicsiny nevető csoport egyirányú utcájává válik; amikor egyes gondolatok megkérdőjelezése társadalmi bűnné válik; amikor csupán egy gondolkodásmód fogadható el a mikrofon bekapcsolása után, akkor a szólásszabadság nem több üres fogalomnál, porhintésnél. Sőt, mi több, a más véleményen lévők elhallgattatásának perverz eszközévé válik… a szabadság nevében.

Sajnos már eljutottunk idáig, ahol ez a »politikai korrektség« eufemizmusa mögé bújtatott mérgező, totalitárius ideológia irányítja a nyugati társadalmakat. Gramsci álmait valósítják meg: először leuralják a médiát, a kultúrát, az oktatást annak érdekében, hogy könnyedén, mint érett termést, arassák le a politikai hatalmat. Ebben a tisztességtelen harcban Quinn Simmons távirati stílusú kiállása nem csupán egy intő jel a szólásszabadság megvédése érdekében, egyúttal a bátorság jele is egy olyan világban, ahol erre mérhetetlenül nagy szükség van. Miközben a Charlie Hebdo és a kóserüzlet elleni terrortámadás elkövetőit ítélik el most Franciaországban, azon gondolkodom, vajon minden különbözőséget félretéve létezik-e olyan emoticon, legyen az fekete, fehér vagy sárga, amivel egyszerűen kifejezhetjük: je suis Quinn Simmons.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://corvinak.hu/corvina/je..

"2020. október 13. 17:32
VARGA JUDIT

A jogállamiság és az átláthatóság „bajnokai” nem járultak hozzá, hogy a Tanács nyilvános ülésen tárgyalja a Bizottság jelentését."
EZ A SOROS-FASIZMUS ARCA BRÜSSZELBEN, AZ EURÓPAI EMBEREK LEGFŐBB FÓRUMÁN.

Ne szólj szám, nem fáj fejem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés