EU-s pénz: a korrupt kormányok helyett a tisztességes embereknek

2020. október 14. 14:27

Donáth Anna
Facebook
Az a célunk, hogy a következő EU-s költségvetési ciklusban lehetetlenné váljon az uniós pénzek magánvagyonná alakítása.

„A Momentum a kezdetektől komolyan vette azt a vállalását, hogy nem a távolból akarja megtippelni a magyarok véleményét. Első politikai akciónk is egy népszavazási kezdeményezés volt: meg akartuk kérdezni az embereket, hogy helyes és igazságos-e olimpiára költeni a pénzüket. Végül a Fidesz meghátrált, nem merte megtartani a népszavazást. Azóta is a folyamatosan az utcán vagyunk, pultozunk. Úgy beszélgetünk az emberekkel, ahogy a fideszes arisztokraták már egy évtizede nem mernek és nem akarnak.

Tudjátok, mi az egyik leggyakoribb kérdés, amit ilyenkor kapok? Az, hogy hova lett ez a rengeteg pénz, amit az Európai Unió az elmúlt évtizedben az Orbán-kormányra bízott! A tisztességes emberek számára felfoghatatlan az az igazságtalan gyakorlat, ami Orbán Viktor környezetében milliárdosokat növeszt az EU-s pénzből, miközben rohad a kórház, az iskola, és a válság sorra söpri el a munkahelyeket. Mindezt csak úgy teheti meg a kormány, hogy folyamatosan darálja, roncsolja a jogállamot, intézményeket foglal el vagy tesz tehetetlenné.

Az a célunk, hogy a következő EU-s költségvetési ciklusban lehetetlenné váljon az uniós pénzek magánvagyonná alakítása, és a mainál több és gyakoribb alkalom arra, hogy közvetlenül részesüljenek a végfelhasználók ezekből a forrásokból. Miközben Orbán Viktor az országnak járó támogatásokat kockáztatja a titkolózással és hazudozással, mi meg akarjuk menteni ezeket a pénzeket. Ne a magyar népet büntessék egy igazságtalan kormányzat miatt!

Vannak problémák, melyek megoldása a legmagasabb döntéshozó fórumok együttműködését igényli. Ilyen a klímaváltozás fenyegetése, vagy az EU-t támadó dezinformációs csapások önkényuralmakból. Más feladatokat viszont az érintettekhez legközelebb kell kezelni, az ehhez szükséges forrásokat is ide csoportosítva. A magyar önkormányzatokat, valódi vállalkozásokat és civileket a közvetlen uniós támogatások tudják megvédeni a kormányzat támadásaitól, és így tudják ellátni a nagyon is fontos munkájukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU pénzek Magyarországon csak akkor válhatnak magánvagyonná, ha a haszon külföldi cégek zsebében köt ki. Ha hazai cégek kapnak megbízást, akkor sérül a szabály, miszerint a nyugat megfinanszírozza azt, hogy az ottani cégek kapjanak megrendelést.

Ám ezt így nem lehet kimondani, ezért jön a százféle képen értelmezhető jogállam és demokrácia.

Mi az olimpiát illeti Úgy gondolom a Macron házaspárral történő fényképezkedésért tenni kellett valami. Ami pedig a leggyakoribb kérdést illeti, hová lettek az EU pénzek, nos Annácska nem kapsz te ilyen kérdést, te ezeket a három naponta folytatott árulkodásaidban magad vezeted elő. Már ismerjük a meséidet.

Na ezek most egyéni tisztességvizsgálatot akarnak bevezetni. Remek szórakozás lesz.

Hermann Göring idézet: Wer Jude ist, bestimme ich! Ki a zsidó azt én döntöm el!
Ki a tisztességes ember? Donáth Anna és bandája dönti el?

"EU-s pénz: a korrupt kormányok helyett a tisztességes embereknek"
Akkor te nem kapsz!

(Még van pofája megszólalni a történtek után! Megáll az ész!)

Fletó farzsebében vagytok.

Az elmúlt választásokból olyan következtetés is levonható, hogy a választók tudják, hogy a kormány rmany nem korrupt, csak az ellenzék ezt hazudja. Pedig nekik van mit takargatni......

Donáth és a momentum bajban lesz:-)))))
Kiderült, hogy Bidennek rabszolgatartó felmenői vannak:-)))))
Most mi lesz???????:-)))))))

Ha mondjuk ad nekem az EU, mint tisztességes embernek, pénzt, akkor az az én magánvagyonommá válik. Nem egészen értem a logikát. Ha a pénz a vagyonommá válik, már nem vagyok tisztességes? Ez egy ilyen Donát féle 22-es csapdája.

Akkor az adózást is meg lehet szüntetni. Mert hova lesz az a rengeteg pénz is.

Ki a tisztességes?

Donáth már kiírta magát a tiszetsséges poltikusok öréből, mit keres még itt? A szövegében csúszatás csúszatás hátán: a szokásos, semmitmondó, pátoszos, és valóság-fedezet nélküli duma. Például, a Fidesz nem "hátrált meg" az olimpia ügyében, hanem az összpárti konszenzus mögül kihátráltak az egyéb pártok. Márpedig olimpiát rendezni csak konszenzussal lehet.

Hazaáruló hazug pondró.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés