Szerencs után szerencsétlen szerecsenmosdatás

2020. október 13. 9:40

Hont András
Facebook
A kérdés az, hogy a reménykedés és reménykeltés honnantól számít önhülyítésnek, illetve hülyítésnek.

„Egyszerűen nem győzök csodálkozni, hogy egyesek milyen mozit néznek. Értem én, hogy a remény nagyon fontos, meg ha már az sincs, akkor mi marad, de a kérdés az, hogy a reménykedés és reménykeltés honnantól számít önhülyítésnek, illetve hülyítésnek. Szerintem jó régóta az megy, és most folytatódik.

Szerencs után szerencsétlen szerecsenmosdatás.

Nem történt semmi, a krumpli + laptop-kampánnyal szemben ez szép helytállás, megyünk tovább, retteghet a Zorbán. Mivel éppen cikket írok ebből, amihez – a lényegvak nyilatkozókkal szemben – évekre visszamenőleg nézem át a körzet összes adatát, csak pár dologra térek ki. Az ugye megvan, hogy Koncz Zsófia százalékosan jobb eredményt ért el, mint legutóbb édesapja? Pedig az a sokkszerű eredményt hozó 2018-as választáson történt, amikor abban a körzetben is sikerült kilenc százalékkal és hatezer-ötszáz szavazattal javítani a Fidesz korábbi egyéni eredményéhez képest. Most Koncz Zsófia százalékosan még följebb tornázta, és alig marad el a Fidesz EP-eredményétől a körzetben.

Nem igaz az sem – sajnos –, hogy az ellenzéki jelölt miatt alakult így az eredmény. A rasszista kijelentések nem számítottak, az majd Budapesten és az egyetemi városokban fog gondot okozni. Megérte a humánum és a tolerancia bajnokainak közös fotókért odautazni. Helyben azonban – ismétlem – nem számított, a baloldal fölsorakozott a jobbikos jelölt mögé. A nagyon balos Tiszaújvárosban 70 százalék körüli eredménnyel nyert. Ami hiányzik, az a jobbikos szavazók egy része. Nem csupán a falvakban, sőt elsősorban nem ott, mert azok már ’14-ben is narancsszínűek voltak többnyire (bár nem az összes, és még most sem az összes), hanem a közepes településeken. A jobbikosok egy része változatlanul nem hajlandó DK-, MSZP-logóra szavazni. Tessék velük megbeszélni. A jelölt megpróbálta, lám, milyen szép tónusú társalgás keveredett belőle, és mire ment vele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igaz lehet, hogy az ellenzék úgy számolt, hogy Borsodban többségben vannak a rasszisták, ezért hagyták Bírót. A jelöltek házról-házra jártak a választás előtt. Zsófia a programját ismertette, míg az ellenzék azzal kampányolt, hogy: ez a kislány cigány ám! Az nem számított nekik, hogy nem, de ha az is lenne, kit érdekelne?
Borsod mégsem rasszista

A balos = proli. Legfőbb ismérve az irigység, így mindenkit gyűlöl, aki saját erejéből eljut valahonnan valahová.

-A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

A Mozgalom 2 év alatt elvesztette szavazói 75%-át. Tanínati fogják ezt a néppártosodást!

Hont egzisztenciája a HVG-nél bizonytalanná válhat, ha ennyire őszinte cikkeket ír!

Fontos meglátás.
Ugyanezen tűnődtem én is, éa ugyanerre az eredményre jutottam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés