Mi értékként és a demokrácia alapjaként tekintünk a vitára

2020. október 13. 10:21

Kovács Zoltán
Facebook
Elvégre az se ritka manapság, hogy egyáltalán nem engednek minket reagálni.

„Malin Björk svéd baloldali párti EP-képviselő szeptember 22-én az ETC.se svéd baloldali-zöld webportálon az EU migrációs politikai javaslatáról megjelent vitacikkében a magyar migrációs politikát rasszistának minősítette. A laptól természetesen válaszlehetőséget kértem. Látva a segítőkészséget, két nappal később kénytelen voltam angol nyelvű blogomon reagálni. Ezt követően egészen október 12-ig kellett várnom arra a megtiszteltetésre, hogy az illusztris lap lehozza válaszlevelem. No, nem ám a teljes írást. Az első mondatom, amelyben nehezményeztem, hogy a svéd média ritkán közöl nem mainstream véleményeket, nemes egyszerűséggel kihagyták (értsd: cenzúrázták).

A megjelent válaszomra Malin Björk azonnal (kevesebb, mint 9 órán belül) rövid viszontválasszal élhetett, amit az ETC.se »A magyar kormány minden kritikát el akar hallgattatni« címmel jelentetett meg, amelyben ismét számos kritikát és rágalmat zúdít a magyar kormányra. Meglepő módon… De tegyük is félre, hogy mennyire nyitott és őszinte az a vita, ahol az egyik félnek heteket, míg a másiknak csak órákat kell várnia a válaszadás lehetőségére. Elvégre az se ritka manapság, hogy egyáltalán nem engednek minket reagálni.

A képviselő a szokásos vádakat hozza a magyar kormánnyal szemben: a jogállamiság lebontása, a sajtószabadság hiánya, az egyetemek és emberi jogi szervezetek elleni támadások. Mi nem elhallgattatni szeretnénk a kritikákat, hanem tényeken alapuló párbeszédet. Jelen esetben pedig ennek még inkább híján vagyunk, mint a hozzászóláshoz egyenlő lehetőségeket biztosító alapoknak. Mi értékként és a demokrácia alapjaként tekintünk a vitára, mert amit mondunk és teszünk azt tények és nem pedig politikai vagdalkozás támasztja alá. Ugyanakkor mit is várhatnánk valakitől, aki az Open Society még 2016-ban kiszivárogtatott dokumentuma szerint Soros György megbízható európai parlamenti szövetségesei között szerepel... Se többet, se kevesebbet, mint a Sargentini-jelentéstől…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. Én a hvg-t szoktam olvasgatni összehasonlításképpen a valósággal.
Csak a legutóbbit említem: Hadházy posztjából kihagyták azt a részt, ami szerint minden pártvezetőt értesített Bíró viselt dolgairól.

Már nem. Ami az ellenzék számára kínos, azt egyszerűen meg sem írják. Gondolom, a függetlenobjektív tájékoztatás jegyében.

Löfven, a svédek miniszterelnöke, most azzal altatja - hazudja - a svéd polgároknak: a migránsok beengedése megbukott, nem fogja folytatni.
Ez természetesen bruttó-nettó hazugság, a választások után, már másnap úgy vág bele az új hatalomciklusába, hogy jönnek, illetve mennek majd a migránsok zavartalanul Svédországba.
1. Ez így a jogállam első számú sérülése, a választók szemérmetlen rászedése, bolondnak, nem egyenrangú polgár számba vevése.
Minden állam, amely biztosítja az adófizető polgárai számára az infrastruktúra szabad használatát,
2. terek, utak, templomok, no-go-zónák - ez így a jogállam második számú sérülése.
Nyugodtan mondd el nekik, Zoltán!
Azt még tedd hozzá: ez a kettő együtt, nem sérülés: ez a jogállam VÉGE.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés