Meddig akarunk még tagadásban élni?

2020. október 13. 8:17

Varsányi Bence
Azonnali.hu
Az összefogás pártjai elvesztették az általuk olyan gyakran hivatkozott morális fölényüket.

„Az persze fel sem merül a nem kormányközeli médiában, illetve a nem kormánypárti politikusok többségében, hogy talán az emberekben a NER-média (ebben az esetben egyébként teljesen jogos) támadó anyagainak rásegítése nélkül is okoz némi disszonanciát, amikor a szavazólapon egy antiszemita jelölt neve mellett az összes olyan párt logóját látják, akik nemhogy egy konkrét zsidózásra, hanem egy kisebb nyelvbotlásra is azonnal nácit kiáltanak. Ha egy kormánypárti politikus tett volna hasonló kijelentést, fél órán belül nyílt levélben ítélte volna el a komplett ellenzék. Most pedig mit tettek? Beálltak Bíró mögé teljes mellszélességgel. És miért? Hogy megdöntsék Orbán »fasiszta« rendszerét.

Józan paraszti ésszel gondolkozó embernek semmiféle kormánypropaganda nem szükséges ahhoz, hogy felismerje: az összefogás pártjainak, ha valaha voltak is elveik, mára nincsenek. Elvesztették az általuk olyan gyakran hivatkozott morális fölényüket – az egyetlen dolgot, ami miatt talán, jóindulattal, tíz méterről, sötétben, csukott szemmel még azt mondhatta rájuk az ember, hogy na jó, azért mégiscsak inkább ők, mint a Fidesz. Innentől kezdve minden tiszta sor kéne, hogy legyen: vállalhatatlan és/vagy tehetségtelen jelöltekkel még összefogva sem lehet legyőzni a Fideszt, 2022-ben végleg leszerepel az ún. ellenzék, aztán pedig 2026-ban vagy 2030-ban új, hitelesebb, és remélhetőleg tehetségesebb kihívókkal próbálhatnánk meg a kormányváltást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez mind igaz. Csakhát ez a cikk nem született volna meg, ha Bíró győz.

Szép, szép ez a 2026/2030-as vízió, csak kéne hozzá valami káderanyag.
Talán majd Nullácska Annácska, Berg Mittudoménki, CheBotmixer és
Fegyőr Andriska. Ez a túloldali kínálat fiatalokból.

Ja, és Nagy Blanka.

Végül is, elképzelhető, hogy a szponzoraik lecserélik őket, de az ugyanolyan lesz, mint amikor a leszerepelt Szdsz-t felváltotta a Momentum: külföldi érdekeket gátlástalanul kiszolgáló embereket váltanak fel külföldi érdekeket gátlástalanul kiszolgáló emberekkel. Ezért támogatják őket. Az itt élő embereknek semmivel sem lenne jobb az újabb gárda, mint bármelyik korábbi baloldali kormány, ha véletlenül őket szavaznák hatalomba.

Viszont a cikk jól összefoglalta a baloldali kampány hivatkozási alapját, a morális fölényt. 2010-ben lehetett tisztán látni, hogy ez a kampányuk mondanivalója: "(igaz, hogy mindent elkúrtunk, csődbe vittük az országot, de) mi legalább nem vagyunk nácik!"
(más kérdés, hogy a Fidesz se volt az, a radikális Jobbik meg nagy valószínűséggel az Mszp és a titkosszolgálat közös projektje volt. Így utólag legalábbis biztosnak tűnik)

Teljesen igaza van a vállalhatatlan és képzetlen jelöltekben. Nagyon felhígult az ellenzéki politikusok felhozatala. A maiakhoz képest egy Horn, Kovács valódi politikus, még ha nem is értettem velük egyet.

Válaszok:
Csomorkany | 2020. október 13. 9:32

Föl tudnál sorolni egy olyan FIDESZ-est, aki a kompetens parmamenti munkája alapján lett országos hírű? Jó, a direkt nácizás tényleg vicces volt a baloldal jelöltjétől, de azért hogy az átlagnívó annyival alulmúlná a kormánypártokét, azt sehogysenem látom.

Válaszok:
pollip | 2020. október 13. 10:03

Dehát marad. A saját választók szemében. Hogy ki a tisztességes, azt Gyurcsány dönti el előttük.

Nézd meg a parlamenti felszólalásokat, vagy a mostanában gyakori vitákat. A kormánypárti képviselő vagy újságíró rendre felkészültebb és jobb alapokkal rendelkezik, mint az ellenzéki.

Nem volt nekik, csak hangoztatták. Ráadásul aki morális fölénnyel rendelkezik, van olyan művelt, kulturált, hogy nem hangoztatja folyamatosan:-)

Úgy van, ahogy a szerző írja. Márki-Zay, kis-Karácsony, Fegyőr szemrebbenés nélkül kiálltak a rasszista jelölt mellett, pusztán azért a hatalomért, amihez való ragaszkodással éppen ők vádolták Orbánt.

"Az összefogás pártjai elvesztették az általuk olyan gyakran hivatkozott morális fölényüket."

Eddig sem volt semmiféle morális fölényük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés