Az összefogás nem spanyolviasz, inkább összerogyás

2020. október 13. 7:42

Trombitás Kristóf
Vasárnap.hu
Jakab Péter politikai érzéke a nulla felé tendál, mindezt agresszióval igyekszik palástolni.

„És itt rátérhetünk Jakab Péterre is, akinél – remekül mondta Kocsis Máté – nehéz lenne nagyobb bunkót találni a Parlamentben. Ez az ember totális tévképzetek között ténfereg, politikai érzéke a nulla felé tendál, mindezt agresszióval igyekszik palástolni, és a végeredmény nem egyéb, mint egy ócska karikatúra a minden talponállóban megtalálható, félrészegen emberkedő tahó prototípusáról.

Nem vagyok benne biztos, hogy mindegyik baloldali vezető csalódott most, ezzel ugyanis közel biztossá vált, hogy a Jobbiknak alig marad szava az ellenzéki egyeztetésekben. Hiszen ha – kis túlzással – hazai pályán, egy olyan környéken, ahol egykoron egymagában is nagyon erős volt a Jobbik, most mindenki más által kisegítve se tud eredményt elérni, az azt mutatja, hogy a pártnak maximum csak a logója létezik, szervezete nem és szavazói már csak alig. Gyurcsány Ferenc most inkább vigyorgott egyet, örvendezve a ledarálás bevégzésén, de ez szintén az ő bajuk.

Végül pedig, a Fidesz-KDNP 2011 óta nem nyert időközi országgyűlési képviselői választást. Vajon tényleg van itt protesthangulat? Akad komolyan vehető kormányellenesség? Az ellenzék alternatív valóságában minden bizonnyal igen – de tévképzetekkel nem tisztünk foglalkozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Végül pedig, a Fidesz-KDNP 2011 óta nem nyert időközi országgyűlési képviselői választást."

Ez a lényeg, nem Jakab elvtárs.

Az ellenzék természetesen nemcsak a "hihetetlen ellenszelet" hibáztatja, hanem a választókat is. Akik szerintük egy zsák krumpliért megvásárolhatók. (Hogy ők akkor miért nem adnak két zsákkal, azt nem értem, ha már ennyire egyszerű ez a demokráciásdi szerintük...).

Kinek van kedve egy országot rábízni olyan ellenzékre, amely egy évtizede csak a hatalom megszerzésének immár patológiás vágyáig jutott el (és még ebben is sikertelen, szerencsére), illetve amely a legnagyobb kreativitást a folyamatos kudarcainak megmagyarázásában, mások hibáztatásában mutatja?

Válaszok:
hátakkor | 2020. október 13. 7:54

OV mondta már, hogy össze tudna rakni egy ellenzéket, csak momentán nem ér rá.

"Hogy ők akkor miért nem adnak két zsákkal, azt nem értem"

Adtak, csak Koncz felirattal..

Ismét csak azt tudom mondani, érdemes elolvasni a teljes cikket.
Például ezért is: "Úgy kapott ki az összefogás egy eredendően nem jobboldali terepen, hogy aki élt és mozgott az ellenzéki térfélen, az ott volt Szerencsen, Tiszaújvárosban és Tokajban. Erre nem lesznek képesek 2022-ben további 105 körzetben, és arról, hogy ez morálisan mennyit ártott ezeknek az embereknek - ha ugyan van még értelme erről beszélni -, azt fentebb már említettem."

Elolvastam a választás utáni Telex cikket, vicces volt, nagyjából azzal indokolták a baloldali vereséget, hogy hát a kormánymédia ezzel volt tele, a kormány emberei mind ott voltak - mintha a baloldali média nem a szerencsi választásról írt volna már hetek óta, és nem nyüzsögtek volna ott a baloldali megmondóemberek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés