Trump már nem fertőző az orvosa szerint

2020. október 11. 7:01
Tíz nap telt el az első tünetek jelentkezése óta.

Donald Trump amerikai elnök már nem fertőző – közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szombaton egy a reggeli órákban elvégzett koronavírus-teszt eredményére hivatkozva. Az orvos szerint az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) kritériumai alapján az elnök véget vethet az önkéntes karanténnak tíz nappal az első tünetek jelentkezését követően. Conley kiemelte: a betegség lefolyása során elvégzett tesztek folyamatosan csökkenő vírusszintet mutattak Trump szervezetében. Hozzátette, hogy továbbra is megfigyelés alatt fogja tartani az elnököt, aki minél hamarább vissza akar térni feladatai ellátásához.    

Conley szerint Trumpnak az elmúlt több mint 24 órában nem volt láza és az egyéb tünetei is javultak, bár ezt nem részletezte. A 74 éves politikus szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és október 2-án kórházba került. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és több helyszínen is gyűlést tart. Hétfőn Floridában, kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

(MTI)

Fotó: Donald Trump amerikai elnököt ábrázoló óriásplakát, amelyen mielőbbi felépülést kívánnak neki a pristinai nemzetközi repülőtér közelében, Slatinában 2020. október 6-án. Trumpot és feleségét október 2-án szállították elővigyázatosságból a kórházba, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg náluk. Trumpékat október 5-én kiengedték a kórházból és visszatérhettek a washingtoni Fehér Házba. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés