Novák Katalin: Meg kell őrizni a családok életszínvonalát

2020. október 2. 8:47
A kormány munkához köti a családtámogatásokat, és a nemzeti konzultációban az emberek is megerősítették ezt a nézetet – közölte a miniszter.

A családok életszínvonalának megtartása ugyanolyan fontos, mint az emberi élet megvédése és a gazdaság talpra állítása – fogalmazott a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Novák Katalin kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt „bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat”, a családok támogatásából nem enged a kormány. A gyermekvállalás életre szóló döntés, ezért a kormány garantálni szeretné, hogy hosszútávon számíthassanak a családok a támogatásokra – hangsúlyozta.

Miniszterként elsődleges célja, hogy az eddigi családtámogatásokból gazdaságilag nehezebb időszakban se kelljen semmit feladni. A támogatások folyamatosan bővülnek,

ami remélhetőleg a közvetkező másfél évben sem fog megállni – mondta.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy bár a családi pótlék összege nem emelkedett, az ahhoz hasonló, alanyi jogú juttatások köre bővült, például szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, valamint ingyenessé, illetve kedvezményessé tették az étkeztetésüket. A kormány munkához köti a családtámogatásokat, és a nemzeti konzultációban az emberek is megerősítették ezt a nézetet – közölte a miniszter.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés