Vera Jourova

2020. október 1. 7:58

Vásárhelyi Mária
Facebook
Kedves EU! Be kéne fejezni a bábozást!

„Vera Jourova, a jogállamiságért felelős EU biztos, szerint nincs értelme szankcionálni azokat az országokat, ahol a jogállamiság és a demokrácia súlyos sérelmeket szenved. Szerinte a szankció nem, csak a párbeszéd segít. Fél éve készítik elő a jogállamiságról szóló jelentést, ahogyan Sargentini és csapata is hosszú hónapokig dolgozott a saját jelentésén és előtte Tavares is. Utóbbi kettő már nem dolgozik az EP-ben, Magyarország viszont még mindig teljes jogú tag. Az EU tíz éve folyamatosan aggódik azért, ami már 10 éve nem létezik; a magyar jogállamért. És párbeszélni próbál azokkal, akiknek eszük ágában sincs szóba állni velük. Mert a magyar kormány tudja, hogy nincs az a párbeszéd, amely eredményesebb lehetne, mint a német nagytőke érdekeinek gátlástalan kiszolgálása.

Tudják, hogy ahogyan itthon, úgy az Unióban is a csalás, megvesztegetés, zsarolás a leghatékonyabb fegyver. Kedves EU! Be kéne fejezni a bábozást! Ne aggódjatok, ne dorgáljátok a magyar kormányt, ne fenyegetőzzetek, mert már senki nem vesz komolyan. Ahogyan ti sem veszitek komolyan magatokat. És az se aggasszon benneteket, hogy a rövid távú gazdasági érdekek érvényesítése érdekében nemcsak nevetségessé teszitek az Uniót, hanem a felszámolását is előkészítitek. Mert ne legyenek kétségeink, ha a többi – főleg posztszocialista ország – azt látja, hogy büntetlenül lehet tagja a közösségnek az az ország, amelynek kormánya szétveri a jogállamot, és velejéig korrupt, akkor egyre több diktator hajlamú populista fogja ezt az utat választani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... a német nagytőke érdekeinek gátlástalan kiszolgálása."
Ne Merkelezz!

Biztosan:-)
Az egész EU működését csalással, zsarolással és korrupcióval jellemzi:-)
Csak amit mi tudunk, az a költségek elszámolása Weber és Timmermans esetében:-)
A kocosfogú korrupt volt:-)

Az EU tíz éve folyamatosan aggódik azért, ami már 10 éve nem létezik - a magyar jogállamért.

1 100 év! Kisebb megszakításokkal.. Papa biztos mesélt erről ennek a másik boylertestűnek.

"Holnaptól lövetünk"

Hát igen. Annyira szeretnétek már behívni azokat a csapatokat...

... csak hát amíg 1956-ban Moszkvának nagyon is voltak csapatai, Brüsszelnek nincsenek. Így marad a Jourova-féle hadviselés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés