Saját oldalakat követel a Karácsony vezette önkormányzat az ingyenes sajtótermékekből

2020. október 1. 18:48
A Fidesz-KDNP leszögezte: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni.

„Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták” – reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP frakció arra, hogy

a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes sajtóterméket osztani, ha abban legalább négy teljes oldalon »tartalmában és formájában kizárólag« a Fővárosi Önkormányzat által meghatározott tartalom jelenik meg, ellenszolgáltatás nélkül.

Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslata ugyanis kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a Fővárosi Önkormányzat által meghatározott tartalmaknak – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Magyar Nemzet

El szerették volna rejteni az előterjesztés kiegészítését?

Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítése nem önálló napirendi pontként került szavazásra, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként.

A Fidesz–KDNP frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről

– írja a Magyar Nemzet. A portál közölte, a kormánypártok leszögezték: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni.

A Magyar Nemzet teljes bejegyzését a témában ide kattintva olvashatja.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tartalom és a forma van kikötve.
A nyelv nincs.
Legyen héber.
Azt úgyis mindenki érti.

Lehet akár 10 Ft-os áron adni azokat az újságokat.
Mellesleg, már régóta mondom:
TV1 - a kormánypártoké-
TV2 - az ellenzéki pártoké.
Hogy ezt miért nem lehet meglépni, az végtelen média-fafejűségét és szakmai alultájékozottságot jelent a Fidesz részéről.
Természetesen ebben az esetben a sajtótörvények egyértelműsítése elengedhetetlen.

Igazi komcsi módszer: vedd el a másét...

ez egyszerűen hazugság. Ti balliberálisok azt hiszitek, hogy a véleményetek tény. Legyetek bár egy utolsó senkik a legkisebb faluban, vagy uniós biztosok Brüsszelben, mind azt képzelitek, hogy a véleményetek a tény és az ítélet is egyben. Ti vagytok maga a zsarnokság. És ez a cikk, a bizonyíték. Ezt a szót persze nem értitek...

Hazudsz. Mint mindig. A fidesz soha nem kért ellenzéki lapoktól ingyen oldalakat. Minden olyan gyakorlat, amit ma kifogásoltok, az mind a balliberálisoknál is gyakorlat volt. 2002- ben valahogy nem papoltatok a fékekről és az ellensúlyokról. ahogyan a fővárosi közgyűlés bizottságaiban sem hiányzik nektek a fék és az ellensúly...

Ez egy marhaság. Indítson ő is egy ingyenes lapot, amit Főváros és a hírdetések tartanak fenn. A Kerületi ingyenes újságoknál is érezhető lehet egy kicsit az, hogy a polgi hova tartozik. ( Nekem ugyan fideszes polgim van, de a mi újságunk egyáltalában nincsen kitömve a politikával, zömmel hasznos helyi híreket tartalmaz, a többit nem ismerem.)

Válaszok:
DrPepper | 2020. október 2. 9:31

Pár év miatt nem lehet ekkora változást csinálni..

A tossz nyelvek szerint meg a németek hasonlóan fals iratokkal érték el azt, hogy a gyanakvó Sztálin szinte az összes komoly tábornokát kivégeztette. Amikor indult a háború, alig volt tisztje, aki egy hadosztályt/hadtestet képes lett volna jól vezetni.

Irtanivaló rohadék bolsevik banda.

Ezért kár volt újraregisztrálni.
X

Az ellenzéki vezetésű kerületekben nem kicsit hanem nagyon érezhető a politikai irányváltás.

Én meg a dalai láma. Hazudj már valami hihetőbbet! Ti mind azt képzelitek, hogy tudtok valamit a kereszténységről... Pedig semmit sem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés