Naivak voltunk

2020. október 1. 8:18

Věra Jourová
Euronews
Növelni kell a nyomást a tagállamokon azért, hogy tudatában legyenek a klub szabályainak. Interjú

A héten Orbán Viktor miniszterelnök lemondásra szólította fel Önt, miután egy interjúban beteg demokráciának nevezte a rendszerét. Megbánta ezeket a szavakat?

Nem, nem bántam meg. Amit mondtam, megmondtam. Talán több százszor is elmondtam már, hogy súlyos aggályaink vannak a magyarországi állapotokat illetően. Akkor más szavakat használtam, de ugyanarról a súlyos aggodalomról beszéltem. Talán félre is értették a szavaimat, mert amennyire emlékszem, a fő üzenetem abban az interjúban az volt, hogy a polgároké, a magyar embereké kell, hogy legyen az utolsó szó. Nagyon is tiszteletben tartom a magyarokat és a választásukat. Elismerem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megnyerte a választásokat. Csak annyit mondtam, hogy az összes tagállamban, így Magyarországon is meg kell vizsgálni azt, hogy meglegyenek a szabad és tisztességes választás feltételei.

És Ön szerint lehet még szabad és tisztességes választást tartani Magyarországon?

Ehhez több feltételnek kell teljesülnie. Először is, egyenlő feltételekre és átláthatóságra van szükség a kampányban. például a kampány finanszírozásában. Aztán szólásszabadságra és jól működő médiára van szükség. És jól kell működnie az igazságügyi felügyeletnek is, hiszen előfordulhat bármelyik országban az, hogy megkérdőjelezik a választási eredményt. Ilyenkor eljön a bíróságok döntésének ideje. Ha ezek a feltételek megvannak, szabad és tisztességes választásról beszélünk.

És a jövőben hogyan dolgozik majd együtt a magyar kormánnyal? Hiszen megszakítják Önnel a kapcsolatot.

Készen állok a párbeszédre az összes tagállammal és más partnerekkel is.

A költségvetési tárgyalások közepén vagyunk. Tényleg a pénzek megvonása az egyetlen módszer, hogy meggyőzzék a tagállamokat az értékek védelméről?

Természetesen nem. Több intézkedést és lépést is fel kell sorakoztatni. Ugyanakkor azt hiszem, ez nagyon súlyos figyelmeztetés lehet azon tagállamok számára, amelyek folytatják a jogállamiság megsértését. A pénzek feltételekhez kötése azt jelenti, hogy a nettó befizető tagállamok polgárai több biztosítékokat akarnak. De nem szabad feladnunk a párbeszédet a tagállamokkal. És egyszerűen be kell vallanunk magunknak, hogy a múltban naivak voltunk. Azt hittük, a jogállamisági elvek mindörökké ott lesznek és ez gond nélkül működik majd, hogy ez egyfajta örökmozgóként működik majd. Azt hittük, hogy az alapvető jogokat mindig mindenhol tiszteletben tartják majd. Hogy a kisebbségeket mindenhol védeni fogják majd. Világos, hogy növelni kell a nyomást ezeken a tagállamokon azért, hogy tudatában legyenek a klub szabályainak.”

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én részenként, témánként küldeném el neki a valóságot. Tegnap megjelent a médiumok ről egy statisztika, a bíróságok munkájában is jól állunk, itt van az ügyészség elemzése....

Igen. 11 soros által támogatott szervezet véleményét belevetette a jelentésbe. Aztán egy sorban megjegyezte: megkérdeztük a kormányt. Válaszolt.
De azt nem vette bele, hogy a magyar kormány mit válaszolt.

Még ez sem igaz!
Egyszer nem kapott instrukciót, el is ismerte, hogy a koronavírus törvény megfelel az unió szabályainak. Aztán az orrára koppintottak és elkezdett nagyon aggódni ugyanezért.

A klub alapszabályzata:
Dublin
Lisszabon
Schengen

A nyomásgyakorlás véletlenül nem politikai nyomás, amivel Magyarisztán lett megvádolva?

Igen, de a Vera véleménye nem egyszer szembe megy az unió szakmai szervezeteinek megállapításával. Ezt lehetne meglovagolni.

Az EU-s pénzek a tőlünk kivitt nagyvállalati haszonból történő visszacsorgatás. Két vége van annak a pénzelvonási botnak.

Gondolom, van sok ember, aki ott dolgozik. Küldjön valakit maga helyett. A portás is jobb lesz nála.

Szerényen, ha én lennék Orbán:
1. Felszólítom a Bizottságot, nevezze meg:
MELY MÉRTÉKEGYSÉGET HASZNÁLTA A JELENTÉS KÉSZÍTÉSEKOR:
MÉRTÉKEGYSÉG NEVE?
(mértékegységek: mérési egységek, melyekkel mennyiségeket pontosan meg tudjuk határozni. Alapvető jellemző: a mérés megismételhetősége. Ehhez egységes mérési szabványokra van szükség, a mértékegységek rendszerére. )
Mennyi Soros-mérést és mennyi nem Soros-mérés alapján készült a jelentés?
Pontos egzakt számokat, és csakis egzakt számokat kérnék.

2. Az EU új fórumát az országok nemzeti parlamentjeinek delegáltjaiból megalapítani, ugyanis:
a jelenlegi EU Parlament A POLGÁROK RÉSZÉRŐL NEM ELSZÁMOLTATHATÓ, ÉS MIVEL NEM ELSZÁMOLTATHATÓK, a jelenlegi EU Parlament NEM LEGITIM.
A NEMZETI PARLAMENT KÉPVISELŐI VISZONT TELJES MÉRTÉKBEN SZÁMON KÉRHETŐK A VÁLASZTÓK RÉSZÉRŐL.
Ennyi lenne, amit Orbán Viktor figyelmébe ajánlok.
Ha valaki átadja, nem tiltakozom.

Mikor kezdeményezed a Benes dekrétumok eltörlését?
Az oroszoknak és a többieknek 68-ban nem kellett volna tőletek kivonulni...........

Kedves Gyuri!

Anno biztosan tárgyalófél voltál a KGST-ben, innen ered a szolgai szervilizmusod.....megértelek, Ferivel könnyebb lenne , rajta úgy mennének át, mint kés a vajon.......

Ha a nemzeti parlamentek delegálnak pártarányosan képviselőket évente 3-4 alkalommal összeülő VALÓDI EU PARLAMENTBE, az járható út.

Egyre érdekesebb fordulatokat vesz a Boros Anita ITM-államtitkár által vezetett kutatócsoport nyertes OTKA-pályázatának története. Miután Arató Gergely DK-s képviselő a parlamentben rákérdezett, nem problémás-e, hogy a tudományos pályázaton, amelynek elbírálását az ITM felügyeli, az ITM egyik államtitkára nyer, először Boros nevét cserélték le a pályázatban, majd mint azt a Magyar Hang írja, az egész pályázat lekerült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján az OTKA-nyertes pályázatai közül.

Ehelyett átkerült egy új kategóriába, a "szakpolitikailag támogatott pályázatok" közé.

S ami az egész projekt lényege, a hitel visszafizetésére valamennyi tagállamnak garanciát kell vállalnia, közte Magyarországnak is. Vagyis a dédunokáink is fizethetnének, adósrabszolgák lehetnének.

A bankházaknak ez lenne az igazi biznisz, nem a devizahitel. A ballibsik meg ennek tapsolnak, s bírálják Orbánt, mert az ország érdekit képviseli.

A "Klub" szabályaival Jourováék nincsenek tisztában: a jog betartása helyett politikai síkon vagdalkoznak-zsarolnának. Látszik hogy nem merik a tényleges pénzügyi elvonást megcsinálni, mert ha igen, a tagállamok jogi megerőszakolása az EU széteséséhez vezet.

Nekem ezzel az eljárással semmi problémám nem lenne, ha egyébként nem lenne tök nyilvánvaló, hogy ez nem fog szólni másról, mint a "rossz tanuló kicsik" leckéztetéséről.
Mert ugye ki meri megkérdőjelezni, hogy Németországban akár egy kicsit is sérülne a jogállam, pedig volt nem egy disznóság Ufkotte és a médiaviszonyok bemutatásától kezdve egészen addig, hogy Merkel Mutti Dél-Afrikából üzente meg, hogy a tartományi választásokat tessék másképp értelmezni.
Vagy Franciaországban a mini-Napóleon garázdálkodása, Spanyolországban a halomra vert katalánok, Olaszországban a távvezérelt ügyészség stb.
De ott vannak a jó tanuló kicsik, mint Szlovákia vagy Málta, ahol úgy öltek meg újságírókat, hogy abban bőven benne van a politikának is a keze....nálunk ilyen történne, abból világbotrány lenne, de mivel jó tanuló országokról van szó, lábjegyzet.
Ebbe fog idővel belebukni az EU, hogy egy eredetileg világnézetileg semleges, bürokratikus szervezet szép lassan áttéved egy jogilag nehezen értelmezhető, pártpolitikai szürkezónába.

Vera Jourová azt is állította, hogy a szavazók nem jutnak kellő információhoz.

Állítása hamis.

A KSH szerint 4,1 millió háztartás van Magyarországon és 3,7 millió háztartás fizet elő a TV szolgáltatásra.
Hasonló arányt képvisel az internet szolgáltatás.

Ennek figyelembevételével egyértelmű, hogy aki akar hozzájut a kellő információhoz.

Ami pedig a klubbot illeti.
Az örömlányoknak is van klubja, ahol a futtató (-k) szolgáltatja ,,zenét,, és ha nem arra táncolnak, vagy ki akarnak lépni akkor elküldi rájuk a verőlegényeket.
Nos az EU nem klub, hanem szuverén államok szövetsége, melynek során a döntéseket egyhangúsággal kellene meghozni. Ezzel szemben ezt ahol lehet kijátsszák az EU vezetői és Európai Egyesült Államok létrehozása felé terelik a szövetséget, megszüntetve az államok teljes szuverenitását.

Másként fogalmazva: a tagállamokat, a tagállamok szavazóit cselédnek tekintik.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2020. október 1. 19:54

Gyuri Moszkva felé kacsingatott, de a faterja megélte a bolsevizmust és inkább London javasolta.

"a magyar embereké kell, hogy legyen az utolsó szó."

Nyugi, a miénk az utolsó szó. Úgyhogy dobtunk téged maca, mert te azt akarod, hogy a tiéd legyen az utolsó szó.

A románokkal mikor fogsz foglalkozni, te Soros bérenc!

"Hogy a kisebbségeket mindenhol védeni fogják majd. Világos, hogy növelni kell a nyomást ezeken a tagállamokon azért, hogy tudatában legyenek a klub szabályainak."

Ez a 'nyomás növelés' szinte háborús szóhasználat. Ellenségnek tekint minket?

"...Ennek figyelembevételével egyértelmű, hogy aki akar hozzájut a kellő információhoz..."

De azért Pártunk és Kormányunk biztos ami biztos, átvette a hatalmat a két legolvasottabb honlap, az Origo és az Index felett.
Hogy a tartósan veszteséges, tehát az adófizetőknek sok pénzbe kerülő KESMÁ-t már meg se említsük...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés