Zajlik az SZFE-sztrájk, élőben követheti

2020. október 1. 7:28
Csütörtök reggel 8 órától (október 1.) kezdődnek az események és a tervek szerint október 15-ig tartanak.

A szervezők külön Facebook-oldalt hoztak létre az alkalomra, akár élőben is követheti az egészet:

A szervezők felhívása

„Az SZFE munkavállalói korábbi ígéretüknek megfelelően 2020. október 1-től sztrájkba lépnek! A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább...KÖVESS MINKET! Sztrájkunkat – ahogy autonómiánkért folytatott küzdelmünk minden lényeges állomását – transzparenssé, követhetővé, elérhetővé tesszük! Csatlakozz az SZFE SZTRÁJK eseményhez, és kövesd ÉLŐ STREAMEN a sztrájkunkat! Így bármikor belepillanthatsz abba, mi hogyan sztrájkolunk az SZFE-n.

CSATLAKOZZ! Egyszerűen csatlakozhatsz hozzánk, és kifejezheted szimpátiádat, egyetértésedet céljainkkal! Szerezz piros-fehér építkezési szalagot (ellenállásunk már jól ismert jelképét), tekerd magadra és/vagy rakd ki ablakodba jól látható módon, majd ÁLLJ KI AZ ABLAKBA! MUTASD MEG AZ UTCÁNAK, HOGY VELÜNK VAGY! Kérjük, hogy akciódról készíts fotót és/vagy videót és oszd meg a #freeSZFE kommenttel közösségi profiljaidon (Facebook, Instagram), illetve itt, az SZFE SZTRÁJK event oldalán!

A fotód, videód megosztásakor hagyhatsz nekünk támogató üzenetet is! Kiállásod megörökítésekor, kérünk, nagyon vigyázz az ablakban, ha netán kinyitnád! Ha lehet, kérj a fotózáshoz, videózáshoz segítséget! Még jobb, ha többen vagytok, akik kiálltok az ablakba, és akkor máris könnyebb megörökíteni az akciót! LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN, ÉS MUTASSUK MEG, HOGY MENNYIRE VÁGYUNK A FÉNY ÉS A LEVEGŐ BEERESZTÉSÉRE!

SZTRÁJK KÖVETELÉSEINK:

1. A fenntartó állítsa vissza az SZFE Szenátusának 2020. augusztus 1-jén fennálló jogköreit – különös tekintettel a munkáltató munkaszervezetének kialakítására és az Mt. 20. § (1) bek. szerinti munkáltatói jogkör gyakorlás rendjének meghatározására – valamint garantálja jogköreinek sérthetetlenségét határozatlan időre.

2. A fenntartó garantálja, hogy az oktatásban és a művészi alkotómunkában szereplő kérdéseket, továbbá az oktatásban és művészi alkotómunkában alkalmazott módszereket az SZFE Szenátusa (illetve az SZFE annak adott szakmai egysége, illetve az oktató) határozhassa meg.

3. A fenntartó garantálja, hogy belső szervezeti és működési rendjét az SZFE Szenátusa saját maga alakíthassa ki (pl. oktatási vagy alkotó egységek létrehozása – átalakítása, megszüntetése – és SZMSZ megalkotása).

4. A fenntartó garantálja, hogy az intézetvezetőket, osztályvezetőket az SZFE Szenátusa saját maga választhassa meg, illetve a rektor kinevezését megelőzően a pályázati kiírást meghatározhassa, valamint a beérkezett pályázatokat megismerhesse és jelöltet állíthasson, mindezt átlátható és demokratikus eljárásban, pályázatban előre meghatározott szempontok alapján.

5. A fenntartó garantálja, hogy a 2021-es költségvetési évre legalább olyan mértékű pénzbeli forrásokat biztosít az SZFE számára, mint amelyek a 2020-as költségvetési évben rendelkezésre álltak.

6. A fenntartó garantálja, hogy az SZFE Szenátusa önállóan állíthassa össze és nyújthassa be a fenntartónak az SZFE éves költségvetési tervét.

7. Tekintettel arra, hogy az SZFE dolgozóinak foglalkoztatási státusza 2020. szeptember 1-jével megváltozott (a dolgozók közalkalmazotti státusza megszűnt), a munkáltató a státusz megváltoztatásának időpontjától kezdődően biztosítson 10%-os bérfejlesztést a munkavállalók számára.

8. Tekintettel arra, hogy az SZFE állami fenntartású felsőoktatási intézményből nem állami fenntartású intézménnyé vált, az új fenntartó a szervezeti és működési szabályzatban garantálja, hogy az állami fenntartás idején hatályos munkarend a munkavállalók számára továbbiakban is megmaradjon.”

Kép forrása: SZFE Facebook-oldala

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Október elejével fizetéseket kell adni. Nekünk azokra kell koncentrálni, akik ott dolgoznak. Ha az egyetemre nem tud bemenni a kancellár, akkor nem tudja aláírni a kifizetéseket. Sem fizetést, sem ösztöndíjat nem lehet adni addig, amíg ez a helyzet nem rendeződik. Ezt jelenleg maga az egyetem akadályozza azáltal, hogy nem engedi az SZFE épületébe a kancellárt, akinek az intézmény működtetésében kulcsszerepe van. Miért akarna rosszat? Minél előbb biztosítani kell a feltételeket, hogy az akkreditációnak megfelelő módon történjen az oktatás, és mindenki kapjon fizetést, és akinek jár, ösztöndíjat." https://www.origo.hu/kultura/2..

Jajjistenemistenem.............

Tömény izgalom.

Főállású exhibicionisták?... lari-fari
De ne felejtsük el, ezek a főállású exhibik csak az itt látott 11 perces kreativitásukkal:
MENNYI ÉRTÉKET, PÉNZZEL LEÍRHATÓ ÉRTÉKET BETERMELTEK A MAGYAR GDP-BE!...
És akkor a szellemi teljesítmény, az Eper és vér-féle riogató uszításról még nem is beszéltem...
Igaz, van demagóg-uszító professzoruk, Alinsky a "nevelőapjuk", aki momentán zsidó...

Van még hova fejlődniük az SZFE szabadságharcosainak:
" Svédországban, Göteborg Angered negyedében egy helyi bűnszervezet gyakorlatilag blokád alá vonta a körzetet. Csak azokat engedték be, akiket a bűnözők ellenőriztek a belépési pontokon. A blokádot egy olyan „család" állította fel, akinek eddig már 200 alkalommal volt dolga a rendőrséggel, azonban egyszer sem ítélték el őket, mivel a tanúk fenyegetések hatására visszavonták a korábbi vallomásaikat. "

Jó buli lesz egy helyen, egy utcában a Mi Hazánkkal tüntetni.

Ezek szerint mégsem mondtak fel tömegesen:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés