Zajlik az SZFE-sztrájk, élőben követheti

2020. október 01. 07:28

Csütörtök reggel 8 órától (október 1.) kezdődnek az események és a tervek szerint október 15-ig tartanak.

2020. október 01. 07:28
null

A szervezők külön Facebook-oldalt hoztak létre az alkalomra, akár élőben is követheti az egészet:

A szervezők felhívása

„Az SZFE munkavállalói korábbi ígéretüknek megfelelően 2020. október 1-től sztrájkba lépnek! A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább...KÖVESS MINKET! Sztrájkunkat – ahogy autonómiánkért folytatott küzdelmünk minden lényeges állomását – transzparenssé, követhetővé, elérhetővé tesszük! Csatlakozz az SZFE SZTRÁJK eseményhez, és kövesd ÉLŐ STREAMEN a sztrájkunkat! Így bármikor belepillanthatsz abba, mi hogyan sztrájkolunk az SZFE-n.

CSATLAKOZZ! Egyszerűen csatlakozhatsz hozzánk, és kifejezheted szimpátiádat, egyetértésedet céljainkkal! Szerezz piros-fehér építkezési szalagot (ellenállásunk már jól ismert jelképét), tekerd magadra és/vagy rakd ki ablakodba jól látható módon, majd ÁLLJ KI AZ ABLAKBA! MUTASD MEG AZ UTCÁNAK, HOGY VELÜNK VAGY! Kérjük, hogy akciódról készíts fotót és/vagy videót és oszd meg a #freeSZFE kommenttel közösségi profiljaidon (Facebook, Instagram), illetve itt, az SZFE SZTRÁJK event oldalán!

A fotód, videód megosztásakor hagyhatsz nekünk támogató üzenetet is! Kiállásod megörökítésekor, kérünk, nagyon vigyázz az ablakban, ha netán kinyitnád! Ha lehet, kérj a fotózáshoz, videózáshoz segítséget! Még jobb, ha többen vagytok, akik kiálltok az ablakba, és akkor máris könnyebb megörökíteni az akciót! LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN, ÉS MUTASSUK MEG, HOGY MENNYIRE VÁGYUNK A FÉNY ÉS A LEVEGŐ BEERESZTÉSÉRE!

SZTRÁJK KÖVETELÉSEINK:

1. A fenntartó állítsa vissza az SZFE Szenátusának 2020. augusztus 1-jén fennálló jogköreit – különös tekintettel a munkáltató munkaszervezetének kialakítására és az Mt. 20. § (1) bek. szerinti munkáltatói jogkör gyakorlás rendjének meghatározására – valamint garantálja jogköreinek sérthetetlenségét határozatlan időre.

2. A fenntartó garantálja, hogy az oktatásban és a művészi alkotómunkában szereplő kérdéseket, továbbá az oktatásban és művészi alkotómunkában alkalmazott módszereket az SZFE Szenátusa (illetve az SZFE annak adott szakmai egysége, illetve az oktató) határozhassa meg.

3. A fenntartó garantálja, hogy belső szervezeti és működési rendjét az SZFE Szenátusa saját maga alakíthassa ki (pl. oktatási vagy alkotó egységek létrehozása – átalakítása, megszüntetése – és SZMSZ megalkotása).

4. A fenntartó garantálja, hogy az intézetvezetőket, osztályvezetőket az SZFE Szenátusa saját maga választhassa meg, illetve a rektor kinevezését megelőzően a pályázati kiírást meghatározhassa, valamint a beérkezett pályázatokat megismerhesse és jelöltet állíthasson, mindezt átlátható és demokratikus eljárásban, pályázatban előre meghatározott szempontok alapján.

5. A fenntartó garantálja, hogy a 2021-es költségvetési évre legalább olyan mértékű pénzbeli forrásokat biztosít az SZFE számára, mint amelyek a 2020-as költségvetési évben rendelkezésre álltak.

6. A fenntartó garantálja, hogy az SZFE Szenátusa önállóan állíthassa össze és nyújthassa be a fenntartónak az SZFE éves költségvetési tervét.

7. Tekintettel arra, hogy az SZFE dolgozóinak foglalkoztatási státusza 2020. szeptember 1-jével megváltozott (a dolgozók közalkalmazotti státusza megszűnt), a munkáltató a státusz megváltoztatásának időpontjától kezdődően biztosítson 10%-os bérfejlesztést a munkavállalók számára.

8. Tekintettel arra, hogy az SZFE állami fenntartású felsőoktatási intézményből nem állami fenntartású intézménnyé vált, az új fenntartó a szervezeti és működési szabályzatban garantálja, hogy az állami fenntartás idején hatályos munkarend a munkavállalók számára továbbiakban is megmaradjon.”

Kép forrása: SZFE Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2020. október 08. 19:49
Szerintem ezek a követelések túlmutatnak azon, amiket a munkavállalók a munkáltatótól jogszerűen követelhetnek...azaz a sztrájk jogszerűtlen.. Piros fehér szalagba csavarják magukat, a zöld eszükbe se jutott...
Krupp Skya
2020. október 05. 17:18
"Zajlik az SZFE-sztrájk, élőben követheti" Én holtában szeretném követni!
Apik
2020. október 03. 20:24
Le vannak tojva!
kishegyi
2020. október 02. 22:34
Köszi, én inkább a fáklyás futásra vagyok "kíváncsi". Akkor majd legalább edzenek a fiúk-lányok. Esetleg sztrájk helyett lefesthetnék egy óvoda kerítését, azzal mindenki jobban járna. Mellesleg miért hívják ezt szrtájknak? A tanulók is szrtájkolnak? Nem is tudtam. Ahogy egy klasszikusukat idézzek: " Majd megunják, hazamennek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik