Kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel

2020. október 1. 8:54

Szél Bernadett
Facebook
Innentől kezdve jöttek is a közvetlen tapasztalatok tesztelés-ügyben.

„Nálam is »helyzet van«: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel. Innentől kezdve jöttek is a közvetlen tapasztalatok tesztelés-ügyben.

A mi településünkön nincs covid-teszt, a János-kórházba irányítottak, ahol a telefonközpontos először a felvőbeteg-osztályra küldött, aztán ide-oda kapcsolgattak, és a végén „valószínűleg itt nincs tesztelés” állásfoglalással zárták a beszélgetést. A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény. Ez a mi ötfős családunknak kb. egy hét karantént jelentene — plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak. Volt még kaland, de végül találtunk olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent — persze, nem fél órás az eredmény, mint a bécsi iskolákban, mondjuk nem is 10 nap, mint az egyik választópolgárnál, akihez 4 nap után jöttek ki és utána elveszett az eredmény. Biztos van más eljárásra is példa, nálam ez konkrétan így alakult -- és azért ez messze nem kellene, hogy így legyen.

Régóta és sokan követeljük az ingyenes és tömeges tesztelést: ezt rég meg kellett volna szervezni, a lakosság és az egészség szolgálatában, amit a gazdaság is megköszönne!

Most már itthon vagyok a családdal, a mai és a holnapi munkaügyi programjaimat vagy lemondtam, vagy áttettük digitálisra. Így nem lehettem ma Bánó András és Bolgár György vendége a 13. kerületben, nem tudtam találkozni egy óvónővel (de telefonon beszéltünk), így nem tudok este részt venni a Madár-forrás megmentéséért szervezett eseményen Biatorbágyon — de a tervezett beszédemet kedves és biztosan negatív kollegám felolvassa helyettem, az N1TV-ben pedig maradunk a Zoomnál és sorolhatnám. A gyerekek pedig az eredményig itthonról fognak tanulni, és edzés helyett készítünk egy szép őszi koszorút a kertkapura.

Mindenkinek nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok, viseljük a maszkot, tartsunk távolságot — ha szerencsém van és nem kaptam el, az nagy eséllyel emiatt lesz! Vigyázzunk egymásra!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jobbulást a képviselő asszonynak! Hiányoznának a megjelenései, akciói, hozzászólásai. Mármint az újabb Fidesz győzelemhez.

Ez a széllel-bélelt fehérnép úgy látszik még az átlagember színvonalát sem éri el tájékozottságban és legalább két esetben nem tartotta be az előírást.

A kormány honlapján feltüntetett információs telefonszámokat vagy a mentőt abban az esetben abban az esetben kell hívni, ha teljes a meggyöződése, hogy koronavírus fertőzött vagy érintkezett bizonyítottan beteg személlyel.

Amennyiben valaki csak feltételezi, hogy elkapta a koronavírust, de nem biztos benne, fel kell keresnie telefonon a háziorvosát vagy az EgészségKalauz orvosait, hogy gyorsan pontot tehessen a kérdés végére: vajon elkapta-e a koronavírust?

Amennyiben igaz amit ír, akkor a következő mulasztást követte le.
1. Feltételezhetően nem alkalmazott arcmaszkot, vagy szabálytalanul alkalmazta.
2. Felmerült nála, hogy esetleg megfertőződött és össze vissza járkált.
3. Nem tájékozódott, hogy mi a teendője és az össze vissza mászkálással másokat is megfertőzhetett.

Amit még illik tudni.

A SARS-CoV-2 koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, köhögés vagy tüsszentés útján, a fertőzött betegekkel való kontaktusba kerülés esetén.

A fertőzés lappangási ideje átlagosan három-hét nap (maximum 14 nap).

A háziorvosok, a mentők és az infovonal munkatársai is számos kérdést feltesznek annak érdekében, hogy megállapítsák a koronavírus gyanúját vagy kizárják azt. Fontos, hogy ezekre a kérdésekre pontos és a valóságnak teljes mértékben megfelelő választ adjon. Szankciókat von maga után, ha a betegséget valaki szándékosan elhallgatta és ezzel mások egészségét veszélyeztette.

Na igen, kb. ez a te szellemi horizontod...

Szél-kormány, az...

Üdv!
A kvótanő nem tartotta be a másfél méteres szabályt.

Befizetted a Gyurcsány-féle vizitdíjat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés