Kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel

2020. október 01. 08:54

Innentől kezdve jöttek is a közvetlen tapasztalatok tesztelés-ügyben.

2020. október 01. 08:54
Szél Bernadett
Facebook

„Nálam is »helyzet van«: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel. Innentől kezdve jöttek is a közvetlen tapasztalatok tesztelés-ügyben.

A mi településünkön nincs covid-teszt, a János-kórházba irányítottak, ahol a telefonközpontos először a felvőbeteg-osztályra küldött, aztán ide-oda kapcsolgattak, és a végén „valószínűleg itt nincs tesztelés” állásfoglalással zárták a beszélgetést. A magánszektorban az első három, általam felhívott intézményben közölték, hogy csak kiszállással tesztelnek, ez a hatósági ár duplája lenne, 2-5 napon belül kijönnek, leveszik a mintát és utána 2 napon belül van meg az eredmény. Ez a mi ötfős családunknak kb. egy hét karantént jelentene — plusz extra stresszt az iskolai, óvodai kontaktoknak. Volt még kaland, de végül találtunk olyan lehetőséget, ami rövidebb átfutást jelent — persze, nem fél órás az eredmény, mint a bécsi iskolákban, mondjuk nem is 10 nap, mint az egyik választópolgárnál, akihez 4 nap után jöttek ki és utána elveszett az eredmény. Biztos van más eljárásra is példa, nálam ez konkrétan így alakult -- és azért ez messze nem kellene, hogy így legyen.

Régóta és sokan követeljük az ingyenes és tömeges tesztelést: ezt rég meg kellett volna szervezni, a lakosság és az egészség szolgálatában, amit a gazdaság is megköszönne!

Most már itthon vagyok a családdal, a mai és a holnapi munkaügyi programjaimat vagy lemondtam, vagy áttettük digitálisra. Így nem lehettem ma Bánó András és Bolgár György vendége a 13. kerületben, nem tudtam találkozni egy óvónővel (de telefonon beszéltünk), így nem tudok este részt venni a Madár-forrás megmentéséért szervezett eseményen Biatorbágyon — de a tervezett beszédemet kedves és biztosan negatív kollegám felolvassa helyettem, az N1TV-ben pedig maradunk a Zoomnál és sorolhatnám. A gyerekek pedig az eredményig itthonról fognak tanulni, és edzés helyett készítünk egy szép őszi koszorút a kertkapura.

Mindenkinek nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok, viseljük a maszkot, tartsunk távolságot — ha szerencsém van és nem kaptam el, az nagy eséllyel emiatt lesz! Vigyázzunk egymásra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
profalfoldy
2020. október 03. 15:04
A tesztelésről annyit: ha valakinek a tesztje negatív, két nap múlva lehet pozitív. Vagyis a teljes lakosságot (kivéve a kisgyerekeket egyéb okok miatt) 2-3 naponta tesztelni kellene, de legalább két hetente vagy tíz naponta. Ezt ingyenesen hol végzik? Arról nem beszélve, hogy a teszt megbízhatósága legjobb esetben is 80% körül van. Mi van a 20% fals negatív teszttel? Tehát ezt a 20%-ot ismételten tesztelni kellene. Tudomásul kell venni, hogy a vírus győzött, kijátszott, átvert bennünket. Tesztelés helyett komolyan kellene venni a mérsékelt eredményt biztosító védekezést, de ez komoly hiányosságot mutat tapasztalataim szerint.
Andilla
2020. október 02. 10:45
Mennyi munkát végzett Bernike, ha március eleje óta még csak most került kapcsolatba az első fertőzöttel?
néhai Ch.Pilot
2020. október 01. 23:29
"Nálam is helyzet van: kiderült, hogy múlt pénteken munkavégzés közben kapcsolatba kerültem egy mára már igazolt fertőzöttel." Ha mind a kettőtöknek jó volt, kinek mi köze hozzá, igaz? :-)
Flóramama
2020. október 01. 22:54
És nem kaptad el? Hiba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik