Hazugságjelentés Brüsszelből

2020. október 1. 7:06

Putsay Gábor
Magyar Hírlap
Meglehetősen visszatetsző és képmutató, hogy Brüsszel most újabb feltételekhez kötné a kifizetést.

„Ismét demokráciából akarnak kioktatni minket az Európai Unió (EU) vezetői, most a jogállamiság vizsgálatához kötnék, a politikai zsarolás formáját alkalmazva, az európai helyreállítási alap ránk eső részének kifizetését.

Az Európai Bizottság álláspontja szerint ugyanis – mint azt a tegnapi jogállamisági jelentésükben bemutatták – sérülnek a demokratikus normák Magyarországon. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint a jelentésben foglaltak abszurdak és valótlanok, azt valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, George Soroshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok által finanszírozott nemzetközi hálózat részei.

Nem véletlen, hogy Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő egyenesen Soros-jelentésnek minősítette a közzétett hazugsággyűjteményt.

Az Európai Tanács még július közepén szavazott a 750 milliárd euró értékű helyreállítási alapról, amelyben 390 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás és a pénzpiacokról felvett, 360 milliárd eurós kölcsön szerepel. Előbbiből Magyarországnak 6–6,5 mil­liárd euró, azaz a közös büdzsé töredéke jutna, az unió viszont most megpróbálja ideológiai alapon meghatározni, hogy kinek járhat ez a támogatás és miért. Mint azt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap világossá tette, a frakció biztosan nem szavaz meg és nem ratifikál olyan megállapodást, amely »politikai furkósbottá emeli« a zsaroláshoz való jogot. Meglehetősen visszatetsző és képmutató, hogy Brüsszel most újabb feltételekhez kötné a kifizetést, de csak a »renitens« államok számára, miközben a spanyol, német és olasz politikusok sürgetik az Európai Parlament mihamarabbi döntéshozatalát a helyreállítási alapról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel lényegében kimondták az EU-s pártok és szervek, köztük az EB, hogy a demokrácia Európában csakis a liberális elvek mentén értelmezhető (ideértve a nemi kisebbségek és nem-EU tag bevándorlók érdekeinek többség elé helyezését), minden más értelmezés, ami ennek ellentmond (úgymint keresztény és konzervatív) az nem elfogadott, sőt, üldözendő.
Mindezt a demokrácia nagyobb dicsőségére.

Egyelőre semmi nem lesz a 750 milliárdos kötvénykibocsátásból. Jobb is lenne így.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés