Demszky Gábor és Tarlós István díszpolgár lesz

2020. október 1. 12:30

Karácsony Gergely
Facebook
Minket, a Fővárosi Közgyűlés jelenlegi és volt tagjait sok minden elválaszthat, de egyvalami biztosan összeköt. A város szeretete.

„A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén zárt ülésen tárgyaltunk arról, hogy kik legyenek Budapest díszpolgárai, és kik kapják meg Budapest többi díját. Novemberben, Budapest napján mindenki értesülhet a névsorról. Van azonban két kitüntetett, akiknek elismerése szimbolikus értelemben is fontos volt: éppen a magyar önkormányzatiság 30. évfordulóján döntött a közgyűlés két korábbi főpolgármester kitüntetéséről.

Amikor októberben frissen megválasztott főpolgármesterként először jártam a Városházán, akkor tettem azt az ígéretet, hogy két elődömet, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt Budapest díszpolgárainak fogom javasolni.

Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek. Egy olyan országban, ahol gondolhatunk mást és máshogyan a világról és a nemzetről, de soha senki nem vitathatja el a másik jogát a hazaszeretethez.

Meggyőződésem, hogy ennek az országnak talán a legnagyobb problémája a tudatosan szított megosztottság, amely ma már szinte hadiállapottá vált, és amelynek mindannyian áldozatai vagyunk.

Amikor a politikai ellenfeleinket elkezdjük minősíteni, lekicsinylő, megalázó jelzőkkel ellátni, akkor emberi minőségüktől fosztjuk meg őket, akkor azt képzeljük, hogy velük szemben már minden megengedett. Hogy nincs gát, nincs fék, nincs határ.

Ez az ország hosszú évek óta szenved ettől a gerjesztett, pusztító feszültségtől. Túl sok értékes gondolat, túl sok figyelemreméltó kezdeményes, túl sok hasznos felvetés veszett már oda emiatt. Csak azért, mert olyantól származott, akinek – a barátok és ellenségek világában – eleve nem lehet igaza. Ettől mindannyian, akik ebben a városban, ebben az országban élünk, csak szegényebbek lettünk. Mert ami rövid távon politikai hasznot hozhat egyik vagy másik félnek, az hosszabb távon mindenkinek árt; egy elhúzódó, lélekölő háborúban nincsenek valódi győztesek.

Én nem akarom, hogy így gondolkodjunk egymásról. Nem akarom, hogy így éljünk. Hogy képtelenek legyünk fontos, nehéz ügyekről méltányosan és tárgyszerűen vitatkozni. Nagyon régóta ideje van már, hogy ebből kilépjünk. Én a meggyőzésben és nem a legyőzésben hiszek.

Szerintem ezt a hazát és ezt a várost is lehet és szabad is sokféleképpen szeretni. Szeretik ezt a várost a benne élő budapestiek függetlenül attól, hogy kire szavaznak egy választáson. És szeretik a választott képviselők, polgármesterek, városvezetők is.

Minket, a Fővárosi Közgyűlés jelenlegi és volt tagjait sok minden elválaszthat, de egyvalami biztosan összeköt. A város szeretete.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez provokáció!

Gergő! Elhiszem, hogy Demszkyt szereted, mert sosem beszéltél róla randán. De Tarlóról igen!!!!!!!!!!!!!!
Más: Te egy álságos antiszemita vagy!

Én nem biztos, hogy szeretnék abba a klubba tartozni, amelynek nem is olyan rég Haynau, Jellasics és Sztálin is tagja volt...

Nyilván csak Demszkyt akarja díszpolgárnak megtenni, de akkor Tarlóst is kénytelen. Tarlós helyében én sem fogadnám el.

Ha két köpködés között lenne pár perced,
akkor magad is megtudhattad volna
innen:
https://bkk.hu/lanchid/hirek/n..

Válaszok:
pollip | 2020. október 1. 14:22

Tarlós tízszer annyit tett a fővárosért, mint Demszky.
Demszky egyben jobb, mint Gergő: együtt tudott dolgozni a fidesszel 1998-2002-ig. A fidesz most is szeretne az aktuális főpolgármesterrel együtt dolgozni, mert a kormány szemében nem a Gergő személye a fontos, hanem Budapest érdeke. Tehát a kormány mindenkivel együtt dolgozna, aki Budapest főpolgármestere. Gergő viszont nem akar dolgozni sehogy sem, pláne nem együtt, vakszeg lustaságból. Könnyebb hetente párszor íratni a GálJ-vel néhány fb posztot.

Én nem tudnám a képébe vágni, mert nem mennék el:-)

Ez felhívás keringőre. Ezek szerint mindenki hanyagolhatja a gázszámla kifizetését, majd kér egyéni moratóriumot. ha meg nem kap, diszkrimináció címén lehet perelni.

Ugye te is úgy tudod, hogy a fővárosnak kéne módosítást benyújtania a 6 milliárdra, mivel a Tarlós-féle tervben még az alagút is szerepelt, de Gergőnek az alagút nem megy, tehát csak a hídra szeretné költeni. Jó is ez, hiszen így kétszer fogják lezárni azt a területet. Hiába, Tarlós a műszaki agyával jobban látta, hogy érdemes egy lezárással mind a kettőt felújítani, a hidat és az alagutat is:-)))

Ő kreálta a traktorral behajtani tilos táblákat is:-)

Demszky az egyik ok.
De most ennél is alantasabb Karácsony, mint a béke megteremtőjének szerepe.
Karácsony minden lépése a kormánnyal való konfrontációt célozza.
Ilyen embertől kitüntetést nem szabad átvenni.

Ez nem kapott valami nagy híresztelést ezek szerint.

Mi nem liberálisok vagyunk, mi szeretjük kifizetni azt, amit elhasználtunk:-)

És akkor is szidták a kormányt?

Egyszerű: ne olvass, ikszelj ki:-))) habár mindig kulturált stílusban írok:-)
Azért nem ikszeltelek ki, mert a te stílusod is elfogadható és ilyenkor nem baj, ha nem értünk egyet. beszélgetni azért lehetne. De nem kell:-)
na szia! ha nem írok, ne válaszolj.

,,Demszky Gábor és Tarlós István díszpolgár lesz,,

Demszky ajándékként megkapja a Lánchíd oroszlánjának a nyelvét, Tarlós István meg kap két puszit GeriFeritől.

Ha a maoista Demszky kell Budapestnek, akkor a sztálinista Sztálin is. Ahogy az volt is már díszpolgár.

Lehet, hogy Demszky rá van szorulva a díszpolgári címre, Tarlós nincs. Az állandóan meghazudtolt, aztán megvádolt Tarlós miért érdemel mégis díszpolgári címet? Demszkyt akarják felemelni, vagy Tarlóst leredukálni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés