Varga Judit: Abszurd és valótlan az Európai Bizottság jogállamisági jelentése

2020. szeptember 30. 14:14
Vera Jourová jelentése semmilyen vitához nem szolgálhat alapul a miniszter szerint.

Abszurdnak és valótlannak nevezte az Európai Bizottság 2020-as jogállamisági jelentését Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán szerdán. „Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban” – írta a magyar miniszter a Facebookon, hozzátéve, hogy a jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan. Varga Judit értékelése szerint a jelentés hatálya önkényes, és egyetlen olyan objektív referenciaértéket sem határoz meg, amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne. A jelentés forrásainak kiválasztása elfogult és nem átlátható – közölte.

Varga Judit szerint a jelentést politikai kampányt folytató szervezetek írták

Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei” – fogalmazott Varga Judit. Kiemelte, hogy a jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik, amelyek közül 11 kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Valódi pluralizmus a médiában

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarország azon kevés tagállam egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben. A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz – tette hozzá.    

Magyarország alaptörvénye és állami berendezkedése a jogállamiságon alapul – folytatta –, Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége. „A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül” – összegzett Facebook-posztjában Varga Judit. Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben a testület első jogállamisági jelentését bemutatva arról beszélt: noha sok európai uniós tagállamban szigorú jogi szabályozás védi a jogállamiságot, a média és az igazságszolgáltatás szabadsága előtt álló kihívások több országban súlyos veszélyt jelentenek a demokratikus normák betartására.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Neked egy sincs, mert helytelenül írtad le:-)

Én nem értem ezt az egész jogállamisági cirkuszt. Kinek mi köze, hogy
egy ország miként rendezkedik be. Úgy intézi saját dolgait, ahogy
akarja. Ha éppen szemeket akarnak kilőni, lőjenek.

Az egyetlen dolog amit biztosítani kell az a választások tisztasága. Mert
ez az a lehetőség, amelyben az emberek szabadon eldönthetik,
megfelel-e az adott jogi berendezkedés vagy sem.

Mi lenne, ha a magyarok megkifogásolnák mondjuk a holland
választási rendszert, csak azért, mert az különbözik a magyarokétól?

Fordítva. Ugyanazok a panelek pattanak vissza a kínai nagyfalról.

A taljánok közben nagyon várják a más pénzét..

Az nem tetszik, hogy egy anyagon nem lehet vitatkozni. Még jól emlékszem arra, hogy egy hasonló szituációban OV kiment Brüsszelbe és a Parlament előtt, válaszolt a kérdésekre és nyert.

Ebben az a kínos, hogy Jourovát Babis jelölte, ami nem tesz jót a V4-nek.

Megértem, hogy bosszant az, ha a Fidesz védekezik, és szintén létrehoz civil szervezetet. Azt is megértem, hogy frusztrál, hogy a kedvenc NGo-id dacára három ezzel az egy civil szervezettel a Fidesz három választást nyert. Így jártatok.

Ami Sorost illeti, amíg volt egy közös cél, addig elfogadták a támogatást, de a cél elérése után Orbánék már más úton akartak járni. De az önzetlen filantróp durcásan vette tudomásul, hogy nem tudta őket kilóra megvenni, nem lettek a csicskái, szemben a magyar ellenzékkel - ennyit az önzetlen filantróp Sorosról.

Hát, ami az EU-t illeti, elég arra gondolni, hogy 1999-ben az egész Európai Bizottság kénytelen volt lemondani korrupció miatt. Azóta persze okosabbak, óvatosabbak lettek, de az EU a rengeteg, ki tudja honnan fizetett lobbistával maga a korrupció melegágya. Ha netán kétségeid támadnának, ide érdemes a leginkább befektetni, itt lehet a leghatékonyabban befolyást szerezni. Amúgy kb. 15 éve Jourova is volt sitten korrupciós ügyekből kifolyólag. Ha ez összevetem azzal, hogy az Európai Ügyészség élére kinevezett Kövesit is lényegében kimentették a román igazságszolgáltatás kezei közül, érdekes kép alakul ki.

Ezek tények, mint ahogyan az ÁSZ is tények alapján működik.

Most mit csináljon szegény??
Ha nem ezt tenné, a Vezér azonnal kirúgná.
No meg ehhez nem is kell agymunka, elég a sablonokat ismételgetni.

Az EU bizottsága, mint Soros szervezet??!!
Nálad nagyon be van rágódva valami...

Marad Neked a Dobrev Klein

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés