Párbeszéd, párbeszéd, párbeszéd

2020. szeptember 30. 10:04

Hölvényi György
Facebook
Elnök úr, Ön a megválasztása óta gyakorlatilag az EPP minden problémáját a Fideszre vezeti vissza.

„Kedves Barátaim, engedjék meg, hogy 60 másodpercben reagáljak Tusk elnök úr beszámolójára, mivel országomat és testvérpártunkat, a Fideszt is érintette a bevezetőjében. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi járványhelyzetben a magyar Kormányhoz hasonlóan elnök úrnak is a koronavírus elleni küzdelem lenne a fő feladata. Ebben az időszakban félre kell tennünk a személyes sérelmeket.

Elnök úr, Ön a megválasztása óta gyakorlatilag az EPP minden problémáját a Fideszre vezeti vissza. Azt gondolom, igazságtalan és egyszerűen mértékvesztés. Csakúgy mint a februári közgyűlésünkön, most is arra tudom Önt emlékeztetni, hogy Önnek mint a párt elnökének, elődeihez hasonlóan mindent meg kell tennie a minél szélesebb párbeszédért. Hiszen Ön is megmondta az imént, hogy Önnek nincs meg a többsége a pártban a Fidesz kizárásához. Nagyon egyszerűnek tűnik az Ön részéről ezt is a Fideszre fogni.

Az Európai Néppártot harminc éve ismerem. Az EPP-t mindig a párbeszéd és a belső konfliktusok megoldása jellemezte. Javaslom, hogy Ön is a párbeszéd útját kövesse, ez az egyetlen megoldás.Elnök úr elmondhatja ezerszer, hogy a jogállamiság milyen fontos. Ezzel minden releváns politikai tényező egyetért. Amiben nincs egyetértés, az a jogállamisággal mint politikai fegyverrel való visszaélés. Ezt nem engedhetjük meg. Meggyőződésem, hogy mind, akik itt vagyunk, egy erős, karakteres EPP-t akarunk, és nem az egyre szélsőségesebb baloldal kiszolgálását. Nem szabad, hogy a radikális baloldal áldozatául essünk. Párbeszéd, párbeszéd, párbeszéd.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tusk kb az ő Gyurcsányuk.

Az epp-ben azért nem szavaznak a fidesz kizárásáról, mert Tusk tudja, hogy nem lenne hozzá elég szavazat:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés