Karácsonyi dzsihádozás szeptember 11-én

2020. szeptember 11. 17:33

Veszprémy László Bernát
Mandiner
Ha minden dzsihád, akkor semmi sem dzsihád, ez a relativizálással a fő probléma.

Érzéketlenül fogalmazó interjút adott Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a 9/11-es támadások évfordulóján a Magyar Hangnak. Mint a szeptember 11-én boltokba került számban olvasható„a miniszterelnök a politikai helyzetet felmérve dzsihádot hirdetett az ellenzékkel és az önkormányzati rendszerrel szemben”.

Tehát szerinte – mondja ezt az Egyesült Államokat és a világot megrengető iszlamista terrortámadás évfordulóján – az ő önkormányzati problémái és vitái a kormánnyal

valamilyen módon hasonlatossá teszik őt a dzsihád áldozataihoz.

Olvassuk el akkor néhány 9/11-túlélő emlékezését.

Clarence Singleton így fogalmazott: „Az ösztöneink azt súgták, hogy az (északi) torony le fog omlani. Úgyhogy futottunk. Mindenki a maga életét mentette…”. Ezt követően elesett és kificamított a vállát. „Négykézláb voltam, és arra vártam, hogy meghaljak”.

Dianne DeFontes túlélő így emlékezett:

„(...) az asztalomhoz mentem. Hirtelen hatalmas durranás történt. Egy durranás, én kirepültem a székemből, és az ajtó félig kinyílt – mintha egyszerre történt volna. A tőlem balra lévő konferenciaterem mennyezete leesett és eltalálta az asztalt, összetörte a konferenciaterem asztalát… A fények fel-le kapcsolódtak. Hatalmas dörrenés volt, a lépcsőház remegett. Kapaszkodtunk a korlátba, az épület remegett, és senki sem szólt egy szót sem. Csend volt… És ekkor kezdtünk igazán félni. Igazából sírtam, mikor már majdnem kiértünk az épületből… [Mások] felmentek és eltűntek."

Ezt a cikket is érdemes elolvasni, ahol Kayla Bergeron túlélő az évekkel később tapasztalt poszttraumás tünetekről számol be.

Nem is beszélve persze a 2977 áldozatról, akikre az Egyesült Államokban megtörve emlékeznek meg.

Emlékeztetnek a fentiek Karácsony Gergely napi problémáira? Szerintem nem.

Kerestem valamilyen megemlékező nyilatkozatot Karácsony Facebook-oldalán, hátha korrigálni akarta a szerencsétlen megszólalást, de láthatóan eszébe sem jutott, hogy rosszat mondott.

A probléma az a nyilatkozattal, hogy ha a magyarországi önkormányzati politikusok 2020-ban „dzsihád” alatt állnak, akkor az évfordulós támadás áldozatai valami máson mentek keresztül.

Ha minden dzsihád, akkor semmi sem dzsihád,

ez a relativizálással a fő probléma.

Karácsony annyit bizonyított, hogy nem gondolt 9/11 áldozataira, a nemzetközi iszlamista dzsihád és terror fenyegetése láthatóan kevéssé érdekli. Egyetlen szerencséje, hogy olyan fővárost vezet, ahol ez nem nagyon jelent problémát – hála persze a 2015-ös magyar határzárnak is.

Egy nap majd reméljük, megköszöni a kormánynak.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karigeri egy kisstílű, gyáva kis hitvány tetű.

Laci!

karácsony intellektuálisan a bokádig sem ér.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés