Jourová szerint ő sosem bántotta a magyar embereket

2020. szeptember 30. 11:21
A Politicónak nyilatkozott a korábbi kijelentéseivel nagy port kavart uniós biztos.

Sosem bántottam a magyar embereket, ellenkezőleg, nagy tisztelettel vagyok irántuk és a döntéseik iránt” – mondta a Politicónak  Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke. Ez nem jelenti azt, hogy ne beszélne továbbra is kritikusan az egyes kormányok lépéseiről, vagy a Bizottság, vagy a tagállamok megválasztott képviselőiről. „Egy demokráciában semmi sem állhat a kritika felett” – jegyezte meg Jourová.

Ahogy a Mandiner is közölte, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn levélben követelte Jourová lemondását, mert indoklása szerint az értékekért és átláthatóságért felelős alelnök megsértette a magyarokat. Jourová többek között azt mondta, hogy Orbán Viktor beteg demokráciát épít. A sajtószabadság helyzetére utalva azt is mondta, hogy a magyarok nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkothassanak – írta meg a 444 a Politicóra hivatkozva.

Orbán szerint a kijelentések elfogadhatatlanok, és „kizárják az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között”. Jourová most azt mondta, a tagállamok jogállamisági helyzetéről szóló jelentésre szeretne koncentrálni, és nem bonyolódna bele személyes támadásokba. Az Európai Unió történetében először készített a Bizottság minden tagállamról jogállamisági jelentést. Ezt szerdán mutatják be, és várhatóan több tagállammal kapcsolatban is komoly kritikákat fogalmaz meg – írja a 444.

Vera Jourová a a Politicónak azt mondta: „A kommunista Csehszlovákiában nőttem fel, tudom, milyen érzés olyan országban élni, ahol nincs joguralom.” Hozzátette, hogy a joguralom nem a szélsőjobbról vagy a szélsőbalról szól, hanem a helyesről és a helytelenről. A szöveg tervezetében aggodalmakat fogalmaztak meg a magyar és a lengyel igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, de „kihívásokat” látnak Bulgáriában, Romániában, Horvátországban és Szlovákiában is – írták.

Fotó: MTI/AP pool/Francisco Seco

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A szöveg tervezetében aggodalmakat fogalmaztak meg a magyar és a lengyel igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, de 'kihívásokat' látnak Bulgáriában, Romániában, Horvátországban és Szlovákiában is - írták."

Gyakorlatilag ki akarnak baszni a kelet-európai országokkal.

Kitűnő magyar embereket ismer: Dobrev, Donáth, Újhelyi, Csehkati,...

Miért nem bántott meg minket azzal, hogy képtelenek vagyunk tájékozódni a saját országunkban?
Ursula mondhatta neki, hogy visszaköszön, de ezzel nem tette meg.

,,eltűnőben van a demokrácia is, mert a társadalom nem tud szabadon tájékozódni, így nincs abban a helyzetben, hogy önállóan tudjon véleményt megfogalmazni,, - Vera Jourová szerint.

Vera Jourovának ez a kijelentése általános, vagyis minden magyar választóra érvényes. Az állítása azonban valótlan. A média aránya a kormány és ellenzék között kiegyensúlyozott, illetve még mindig nagyobb arányt képvisel az ellenzék.
Az országban a háztartások 80 %-a előfizetője a TV szolgáltatóknak, biztosított az internet szolgáltatás, a könyvkiadás, nincs betiltva a nyomtatott sajtó, a tartalom sem korlátozott.
Sőt az a probléma, hogy egyes orgánumoknál hiányzik az erkölcsi szabály, az íratlan törvény betartása.
Mindez azt bizonyítja, hogy elégséges információval rendelkezne a magyar választópolgárok és így birtokában van az önálló vélemény kialakításának.

Mindezek figyelembevételével szerintem Vera Jourová megsértette a magyar választókat és tájékozatlannak, tudattalanak minősítette.

Jaja, engedelmes gyarmat, amelyik nem ugrál. Amelyik nem akar magának Déli Áramlatot, mert azt csak Németország akarhat, Budapest-Belgrád vasútvonalat, Adriai kikötővel, mert az Rotterdam és Hamburg konkurenciája lenne. Nem akar magának semmi olyat, amelyet nem tart Nyugat-Európa az ellenőrzése alatt.

kb szazadannyit mint amennyit valojaban letartoztattak es osszevertek

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés