Jourová médiára gyakorolt politikai nyomásról és megfélemlítésről beszél jelentésében

2020. szeptember 30. 12:59
Az uniós biztos bemutatta első jogállamisági jelentését szerdán Brüsszelben.

Noha sok európai uniós tagállamban szigorú jogi szabályozás védi a jogállamiságot, a média és az igazságszolgáltatás szabadsága előtt álló kihívások több országban súlyos veszélyt jelentenek a demokratikus normák betartására – közölte az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben a testület első jogállamisági jelentését bemutatva.

Vera Jourová kiemelte: a koronavírus okozta válság leküzdése az Európai Unió egészében próbára tette a jogállamiság kereteinek rugalmasságát, és a kormányok által hozott rendkívüli intézkedések némelyike határozottan túlzó volt. Az országspecifikus értékelések azt mutatják, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége továbbra is komoly veszélyben van egyes tagországokban, volt olyan eset, amely az unióról szóló szerződés 7-es cikke szerinti eljáráshoz vezetett – mondta. A korrupciós ügyekben a nyomozás, a büntetőeljárás és az ítélethozatal hatékonysága több tagországban továbbra sem elégséges – mutatott rá.      

Egyes tagállamok esetében emellett komoly aggályok vetődnek fel a médiára és a médiahatóságokra gyakorolt politikai nyomás, illetve az újságírókat és más médiaszereplőket érő megfélemlítések és támadások miatt is – tette hozzá.

(MTI)

Fotó: Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke és Didier Reynders, a bizottság igazságügyért felelős tagja sajtótájékoztatót tart, ahol bemutatták a testület első jogállamisági jelentését Brüsszelben 2020. szeptember 30-án. MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Összesen 316 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyi? Olyan szocialista általánosítás.
Itt sokan megírtuk volna ezt fele ennyiért:-)
Írjunk neki emilt. Sokat.

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 30. 14:28

Mit nem mondhat ki az ellenzéki média? Akkora a sajtószabadság, hogy bármit hazudhatnak. Következmények nélkül.

Belgium jogállam, ahol a rendőrök agyonverték egy embert?

Bocs.
Senki nem tüntetett érte.

A demokrácia léte nem az ú.n. jogállamiság méricskélése során, hanem szabad választásokon dől el.

Szia! Tegnap írtam neki. Írjál te is:-)

Feldughatjátok magatoknak az egész tetvedék uniót, libsi rohadékok.

"Aggályok", "nyomás", "megfélemlítés": ugye, milyen világos, tiszta, egyértelmű megállapítások?!

,,Varga Judit

Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban. A jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan.

- A jelentés hatálya önkényes, és egyetlen olyan objektív referenciaértéket sem határoz meg, amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne.
- A jelentés forrásainak kiválasztása elfogult és nem átlátható. Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei. A jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik. Ezek közül 11 civil szervezet kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.
- Magyarország azon kevés tagállam egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben. A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz.
- Magyarország Alaptörvénye és állami berendezkedése a jogállamiságon alapul. Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége.
- A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül.,,
Forrás: Varga Judit Facebook

"Jourová médiára gyakorolt politikai nyomásról és megfélemlítésről beszél jelentésében"

Erre kellett FeGyőr. Ha a szerkesztőségbe való behatolásakor beperlik, akkor most a hivatalos személy elleni erőszakja már letöltendőt érne.

Amúgy meg Jourová gyakorol politikai nyomást, de nem félünk.

Most képzeljük el, hogy egy EB biztos, vagy 'fgtlen" bizottság megírja, hogy politikai nyomás, meg félelem, vagy nem vagy buzi és elveszik a pénzedet! Ez is jogállami, úgy hívják, hogy ököljog.

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 30. 15:52

Soros mindenütt.....igen, aki ismeri az amerikai médiát, élnek ott rokonai, barátai, az maga is tudhatja ennek a ....valakinek ...rendkívül kártékony voltát. Aki informált az amerikai belpolitikáról, a választási kampányról, az bírák, ügyészek megválasztásáról, annak nem kell erről előadást tartani.

Az is ismert, dokumentált, hogy Soros fizetési listáján található nagyon sok EP képviselő, a Magyarországon élő hazaáruló balliberálisok is az ő pénztárcájából kandikálnak ki.

Az is tény, amit a Balkánon folytat az adott választások befolyásolása érdekében. S az sem titkos, amit szemét módon Izraellel szemben folytat.

Ez a nő, Ursulával egyetemben ezt a kenyeret eszi, Soros mikrofonállványai. Ki kell lépni ebből a lepra bandából.

"komoly korrupciós bűncselekményben indítottak nyomozást, ezek száma továbbra is nagyon korlátozott."

Új-Zélandon még "korlátozottabb" a számosság. Mennyi nyomozást kell indítani? Mindenkire nyomozót állítani?

A Retek Klub egyenesen a berlini Kancelláriába van bekötve.

Mindeközben a taljánok már verik el azt a kötvénypénzt, ami nincs...

Ez a nő a saját szövegét se érti. Ilyenekkel van tele az EU.

2016. augusztus, DC Leaks............226 képviselő....örülök, hogy segíthettem, de a tudatlanok és a DK-s agyatlan fanatikusok fárasztanak.

Pedig igazat szólt. Olvashatók hvg-s hozzászólásokat. Minden nap akad egy, aki ki akarja irtani a fidesz szavazóit. A gyakoribb módjai: akasztás általában lampvasra, lelövés.

Ha nem lehet benne, Botmixer behívja a NATO-t!

Ha úgy tetszik, tűrnünk kell, nem az a legény, aki pénzzel tele zsebbel, másokat megveret.
Lesz visszavágó is, még nem tudni, hol, mikor, de, üzenem G. Sorosnak, a fiának, Jurovának, és a sátánfajzatoknak:
LESZ.
"Rendszeresen Sorossal egyeztet a hazánkat ismét megtámadó uniós biztos"

Valószínű. Donáth mondta, hogy rendszeresen tárgyal a Vera val.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. szeptember 30. 15:59

Jourová 2014 és 2019 között az EU jogérvényesülésért felelős biztosa volt. Ebben az időszakban ő és kabinetje legkevesebb 18 hivatalos találkozón vett részt a Soros-féle, bevándorláspárti szervezettel, vagy más, a tőzsdespekulánshoz köthető NGO-val."

Jelentem az EB-re nagy politikai nyomást gyakorol George Soros.

TÉNYSZERŰEN LESZÖGEZHETŐ: EURÓPÁT EURÓPÁTLAN VEZETŐK VEZETIK. ENNEK TUDATÁBAN FOGUNK GYŐZNI, MI EURÓPAIAK, HA SZERÉNYEK, PENGEÉLESEK ÉS PENGEOKOSOK LESZÜNK.
ÉS NEM LESZ ELFELEJTVE SEMMI, DE SEMMI... Ez üzenet a "magyar" bal-lib-zöld mocskolóknak...
"Jourová Soros iránti hűségét illetően, akkor vessünk egy pillantást a politikus egy 2017-es tweetjére, melyben egy közös képet posztolt magával a milliárdos tőzsdespekulánssal és az OSF trónjának várományosával, Alex Sorossal.
A bejegyzés szövege mindennél egyértelműbbé teszi, Jourová kinek a vízióját szeretné végrehajtani Európában: „Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. Az Open Society értékei állnak az EU lépéseinek szívében.""

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 30. 19:25

Dobrev annyit hívogatta a főszerkesztőt, hogy az EB lecsapott egy tagállamra jelentésében. Kiszúrta, hogy politikai nyomás és megfélelmlítés. Dobrevtől én is megijednék.

Sőt, ha Kun Béla vagy Rákosi élne, akkor különösen.

Sőt, ha Kun Béla vagy Rákosi élne, akkor különösen.

számos országban köztük Magyarországon különböző formában, de egyre nagyobb fenyegetésekkel és támadásokkal szembesülnek az újságírók munkájuk miatt.

FeGyőr elvégezte a munkát..

A tótok ma 45 napra szükségállapotot hirdettek ki. Megtehetik.

Ááááááá, hát a Soros az nincs is, meg nem úgy és nem is olyan.

Jourova!
Németországban melyek az ellenzéki média? És hogyan jut el az emberekhez.
MERKEL 15 éve kancellár.

Ez nem baj, csak ha Orbánr választják újra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés