Az ügyészség visszautasítja Fekete-Győr „alaptalan rágalmát”

2020. szeptember 30. 10:17
Az ügyészség szerint „a törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól”.

A Legfőbb Ügyészség közleményében azt írja, hogy „Magyarország Ügyészsége visszautasít minden alaptalan rágalmat, amely az ügyészség törvényes és szakszerű működését vonja kétségbe.” Leszögezik: „Az ilyen és hasonló esetekben minden elkövetővel szemben azonos módon, a törvények szerint lép fel az ügyészség és a bíróságok bűnösséget kimondó és szankciót megállapító határozatokat hoznak.

Hozzátette az ügyészség, hogy „a Központi Nyomozó Főügyészség a 2018 decemberi Parlament előtti demonstrációkon történt hasonló jogellenes magatartások miatt eddig kilenc személy ellen emelt vádat, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A bíróság valamennyi vádlottal szemben marasztaló ítéleteket hozott, melyek közül hat ügy már jogerőre is emelkedett. A bíróság öt esetben 1 év vagy az alatti börtön fokozatú, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a vádlottakat, amely ítéletek közül három már első fokon jogerőre emelkedett, mivel a vádlottak tudomásul vették a döntést. Egy vádlottat pedig 1 év 8 hónap börtön fokozatú, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt a bíróság. Ezen ítélet szintén első fokon jogerőre emelkedett, mivel a vádlott ez esetben is elfogadta a döntést."

Az ügyészség közleményében hangsúlyozta: „a törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól. A jogállami elveknek megfelelően, a bíróság fogja kimondani a végső szót” – írták.

(Legfőbb Ügyészség közleménye)

Kép forrása: Facebook

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyáva alak ez a Fegyőr. Nem vállalja be amit művelt. Büntetett előéletű lesz.

Válaszok:
nick89 | 2020. szeptember 30. 13:08

A cikk tele van idéző jellel. Hozzászólásban nem fogadja el a rendszer.
Kipróbáltam, a cikkből másoltam be egy idézőjeles részt és nem tettszettek a rendszernek a karakterek. Ezen azért változtatni kéne.

Én totál nem értem ezeket a "forradalmárokat". Amikor a Gyulyás Márton összekente a köztársasági elnök épületét, akkor is csak közmunkára ítélték, mégis úgy remegett a hangja a bíróságon, mint akit visznek a vesztőhelyre.

Éppen hogy büszkén kellene vállalniuk a tettüket, már csak amiatt is, mivel élő egyenesben közvetítette mindenféle tévé. Nyilatkozhatnák azt, hogy a diktatúra rendőrsége stbstb, vagy valami. Ehelyett letagadják azt, amit nyilvánvalóan megtettek.

Előfordul az ilyesmi teljesen politikamentes ügyekben is: l. M. Richárd.

Fegyőr akárhogy is bűvészkedik a szavakkal, a pucér tény az, hogy tette alapján jogos a vádemelés ellene. Ugyanez a vádaskodó, előremenekülő séma volt részükről a Számvevőszék ellen is. Úgy akarnak államot játszani az államban, hogy megkerülik a létező jogállamot.

Az ügyészség szerint „a törvény előtti egyenlőség megsértése lenne, ha egyesek politikai szerepvállalásuk miatt mentesülhetnének a jogszerű és igazságos eljárások alól”.

Ez k..va jó vicc!
A múlt héten a korrupcióellenes Pintér, Matolcsi és társaik közleményeztek, most meg ezek.
Hogy a plafon nem szakad....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés