Vádat emelt az ügyészség Fekete-Győr ellen

2020. szeptember 29. 11:02
A Momentum elnökének hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie, miután rendőröket dobált egy tüntetésen.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a mai napon öt ügyben, 6 személy – köztük Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz – ellen nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, közölte az ügyészség a honlapján.

A vádirati tényállások lényege szerint a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék – fogalmaz a közlemény.

A vádlottak erőszakos magatartásukkal jogszerű eljárásukban akadályozták a rendőröket, akik a létesítménybiztosítási feladataikat emiatt csak megnehezítve tudták ellátni. Az elkövetők cselekményeiket részben egymástól elkülönülten, egyes esetekben pedig közösen cselekedve, csoportosan valósították meg.

Az ügyészség a mai napon benyújtott vádiratainak többségében azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben – figyelemmel a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségéről szóló törvényre – tárgyalás nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki. Egy vádlottat érintően – akit csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt korábban a bíróság próbára bocsátott – egyszerűsített eljárásra az ügyészség nem látott lehetőséget, így esetében azt indítványozta, hogy a bíróság az általános szabályok szerint eljárva ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre.

A nyomozó ügyészség hasonló ügyekben eddig kilenc személy ellen emelt vádat, amelyekben a bíróság – hat esetben jogerős – ítéletet is hozott. A bíróság öt esetben 1 év vagy az alatti börtön fokozatú, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte a vádlottakat – amely ítéletek közül kettő lett másodfokon jogerős –, míg egy vádlottat 1 év 8 hónap börtön fokozatú, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt – adott tájékoztatást az ügyészség.

A videó a Központi Nyomozó Főügyézség felvétele. A videó forrása: ugyezseg.hu

(ugyeszseg.hu)

Összesen 218 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajrá Fradi!
És semmi görögtűz, semmi petárda, mer' mentek a hűvösre.

Politikusbűnöző. :)

A szemét sem lőtték ki....

A mindenkori államnak kötelessége megvédeni a rendőrök életét, biztonságát.
Ez Gyurcyányinak nem ment, mert a rendőrök és az állampolgárok is kaptak rendesen Gergényitől. Fegyenc utasítására.

Tegnap a Paláverben egy idős úrnak elege volt a kormány tesze-toszaságából, a kormány és a bíróságok alkotta kettős hatalomból. Felvetette, hogy Orbánék a kétharmad birtokában is töketlenkednek a jogalkotással, képtelenek felszámolni a vörös tógások egyre terjedő hatalmát. Sorolta az évek óta húzódó büntető ügyeket, ami tényleg nevetségessé teszi magát a kormányt is.

A Kőrösi Rádióban leugatják azokat, akik szóvá teszik azt, hogy Orbán, a kormány, a képviselőik nem foglalkoznak a tömegkapcsolatokkal, a szavazóikkal. Ma reggel a Kossuth Rádióban a győri polgármester is kimondta, hogy Orbánéknak végre ki kell menniük a nép közé. Ő a tapasztalatából a tapasztalatából merített, s ha valaki, akkor Ő hiteles személyiség.

Mikor tesz Orbán rendet az ügyészségeken, bíróságokon, mikor állítja helyre a jogrendet, s mikor ereszkedik le végre a Kolostorból a nyáj közé? Viktor! Ha így folytatjátok, nagy bukta lesz 22-ben, nincs orvosságotok a bukás ellen. A győri polgármester is azt mondta, hogy az elért eredményekről szóló napi győzelmi jelentések, az ellenzéki megnyilvánulásokra kiadott nyilatkozatok szart sem érnek, az embereket ez nem érdekli, annál fogékonyabbak az ellenzék napi utcai jelenlétére.

Szóljon már valaki Viktornak........meg a stábnak, a tunya, tömegkapcsolatokat leszaró országgyűlési képviselőiknek.

Hát nem látja az Ügyészség, hogy Fegyőr a fény az éjszakában!...

Puch Lacira és a többiekre gondoltál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés