Nem igaz, hogy ez Jourová személyes véleménye

2020. szeptember 29. 10:32

A magyar kormány által épített rendszer igazságtalan, embertelen, veszélyes.

2020. szeptember 29. 10:32
Donáth Anna
Facebook

„Varga Judit azt állítja, hogy Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke »megsértette« a magyar embereket azzal, hogy beteg demokráciának nevezte a magyar rendszert. Ezzel szemben a kritika csak és kizárólag a tudatosan igazságtalan és embertelen jogrendszert építő kormánynak szólt, a magyarok érdekében. Aki ezen a kritikán megsértődik, és egyből lemondást követel, az elismeri, hogy ő is részese volt a magyar demokrácia lerombolásának.

Orbán Viktor már a biztos lemondását követeli. Pedig mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a magyar kormány által épített rendszer igazságtalan, embertelen, veszélyes. Vagy Jourová kifejezésével: beteg. És valóban, Orbán szándékosan gyengíti a jogállamot, a nemzet immunrendszerét, hogy minden lopása büntetlenül maradjon, amihez aztán miniszterei is asszisztálnak. És persze az sem igaz, hogy Jourová a személyes véleményét fogalmazta meg. Azt a döntést mutatta be, amivel az EP kétharmada a Fidesz-kormány ellen szavazott, amivel a Néppárt a Fideszt felfüggesztette, amiért Tusk legutóbb kritizálta őket. Európa ellenük van – hiába próbálnak hangos balhékat generálni.

Ezt ma Varga Judittal is közölni fogom: este a Tranzit Fesztivál pótlásán, egy néhány tíz fős eseményen vitatkozunk majd a magyar jogállam állapotáról. Nem fogok engedni: egyértelművé teszem, hogy a 10 éve épülő fideszes jogrendszerre csak ilyen jelzők használhatók: igazságtalan, beteg, veszélyes.Igazságtalan, mert az egész rendszer egy kiválasztott elit védelmére épül – mindenki mással szemben. Beteg, mert az elmúlt tíz évben kiüresítették az alkotmányos intézményeket, és a  demokráciának mára már csak a látszatintézményei maradtak meg. Veszélyes, mert a kormány járványhelyzet idején is a saját hatalmi érdekei alapján hoz döntéseket.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. szeptember 30. 18:43
Mi van Donáth? Miért vagy képmutató? Mintha a magyarok többsége nem tudná, hogy van jogállam, s te is a brüsszeli liberálisok szócsöve vagy, nem elfogulatlan értékelő: JOUROVA II...
makapaka2
2020. szeptember 30. 16:07
LESZEREPELT EZ A SIPÁKOLVA LIBSI MANTRÁKAT FÚJÓ HAZAÁRULÓ!
makapaka2
2020. szeptember 30. 08:52
EZZEL A HAZUDÓS BOLSI SZUKÁVAL SZEMBEN, TEGNAP VARGA JUDIT, AZ OKOS ÉRVELÉSEIVEL, FELMOSTA A PADLÓT.
Krupp Skya
2020. szeptember 30. 08:33
Persze hogy nem a személyes véleménye ez a vélemény nem más mint a csöcsörésző apádé, a te, és botmixer leszbikuss, valamit Klara Krava véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik