Jogállam, jogállam über alles

2020. szeptember 29. 7:48
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
A nembináris német kommunista újságíró hulladéknak minősítette az összes létező rendőrt.

„Hír nr. 1: Hengameh Yaghoobifarah 29 éves nembináris német kommunista újságíró (szakdolgozatának témája: »A pink szín a feminista diskurzusban«) tollából »Minden zsaru alkalmatlan« címmel még nyáron kedélyes cikk jelent meg egy baloldali német napilapban, melyben a szerző a rendőrség felszámolásának lehetőségét pedzegetve alázta és nácizta, majd – mintegy csúcspontként – hulladéknak minősítette az összes létező rendőrt. A cikk nyomán 145 feljelentés érkezett a berlini ügyészséghez becsületsértés és izgatás gyanújával, többek között olyan rendőrök részéről, akiket immár heti szinten dobálnak meg kővel és rúgnak fejbe »bulizó fiatalok« a legkülönbözőbb városokban, a hatóság képébe röhögve. A berlini ügyészség most döntött: nem jár el a cikk miatt, az ugyanis a véleménynyilvánítás szabadságának körébe tartozik, hisz a szövegkörnyezet alapján egy aktuális kérdéskört taglal provokatívan, nem pedig lárpúrlár izgat hivatalos személyekkel szemben.

Hír nr. 2: Park Young-Ai koreai származású 71 éves berlini evangélikus asszony Ikhthüsz nevű saját kisvendéglőjének falát telis-teleírta bibliai idézetekkel abban a reményben, hogy ezzel segíteni tudja Istenkereső vendégeit; a komplett szenvedéstörténet mellett kellően jó szemmel olyan mondatokat lehet kibogarászni a többméteres vásznakon, mint »Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket«, »Én vagyok az út, az igazság és az élet«, és hát történetesen az egyik plakáton ott áll az a rész is a Leviták könyvéből, hogy »Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog«. A kitűnő konyhájáról ismert vendéglő közel 20 éve működik egy LMBT-bárokkal teli környéken, többek között homoszexuális törzsvendégekkel, akiket mindenféle szemöldök-összeráncolás nélkül szolgálnak ki ugyanazon ízletes pibimbappal.

A berlini ügyészség azonban most LMBT-aktivisták bejelentése nyomán házkutatást tartott Park néninél, hogy »bizonyítékként és az elkövetés eszközeként« (sic!) lefoglalja a bibliai idézetet, és be is idézte az asszonyt »közösség elleni izgatás« gyanújával. Az ügyészség magasról tett a szövegkörnyezetre; nem mérlegelte enyhítő körülményként, hogy mégiscsak egy Ikhthüsz nevű helyről van szó, ahol azért nem teljesen tájidegen egy-egy ószövetségi mondat, különösen, ha körbe van pakolva az isteni irgalmat hirdető újszövetségi társaival. Nem: az ügyészség szerint Park néni azzal, hogy a saját kezével rámásolta egy lepedőre a »gyalázatos« szót egy szexuális aktussal kapcsolatban, tanúbizonyságot tett »homofób és embergyűlölő« voltáról.hirdetés

Nyomatékosítanám: ez nem egy kitalált disztópia (kicsit túltolt multikulti nevekkel) annak illusztrálására, hogy hová lehetne még fokozni az elmebajt – 2020 szeptemberében Európa vezető országában ez sajnos maga a valóság. Hogy kívül-belül, alul-felül kettős mércével állunk szemben, az annyira ordít, hogy említésre se méltó, az azonban kétségkívül ámulatba ejtő, milyen természetességgel veszi védelmébe ez a bezzegjogállam a saját sírjának ásóit, és milyen lelkes önsorsrontással üldözi azt, ami építő jellegű. Mert lehet ugyan hőbörögni, hogy micsoda fundamentalista az, aki a Leviták könyvéből mer idézni (skandalum!), de azért itt mégiscsak egy olyan asszonyt látunk, aki bevándorlóként megtanulta a nyelvet, kezdettől fogva megállja a helyét, adót fizet, gasztronómiai értéket teremt, és – miután ő maga fiatalon egy öngyilkossági kísérlet után tért meg – minden erejével azon van, hogy gondoskodó nagymamaként másoknak is hirdesse az örömhírt, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Ha én lennék német hatóság, mást se csinálnék, mint ilyen migránsokat kívánnék magamnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Günter Grass, az ismerten baloldali német író kiadta Ráklépésben című kisregényét, össznépi támadás érte csak azért, mert merészelt megemlékezni a Gustloff hajó elpusztításáról a II. világháború végén, amelynek során többezer német menekült - többségében gyermek és nő - lelte halálát a Balti-tengerben. Nem volt illendő, nem volt komilfó erről írni a holokauszt borzalmainak és a német bűnöknek az árnyékában.

Mit lehet várni egy ennyire patológiásan túlkompenzáló országtól, hatalmi elittől?

A nagyobb baj az, hogy ezeket az elmebeteg paradigmákat másokra, így ránk is ránk kívánják erőltetni.

Az a helyzet, hogy ezt Hitler tette. Meg még az első világháború. Néhányan leírták már, de el sem hisszük, mennyire kizökkent a történelem menete a két világháború miatt.

Hát, így valahogy. Meg a józan észbe és a haladásba vetett naív hit is összeomlott. Hogy ha majd nincs vallási fanatizmus, akkor lyól megszűnnek az öldöklések. Nem szűntek ugyanis meg. És ezzel elkezdődött egy olyan útkeresés, amiben azóta is forgunk. Ami engem illet, én is csak egy szűk kaput vélek látni...

Nem ártana tenni valamit az Ószövetség idézett értékeinek megvédéséért, mielőtt az iszlám teszi meg Európában a maga módján.

"A berlini ügyészség most döntött: nem jár el a cikk miatt, az ugyanis a véleménynyilvánítás szabadságának körébe tartozik, hisz a szövegkörnyezet alapján egy aktuális kérdéskört taglal provokatívan, nem pedig lárpúrlár izgat hivatalos személyekkel szemben."

Vajon ha egy aktuális kérdéskör (migránsok által elkövetett gyilkosságok, nemi erőszakok) miatt fogalmazna egy újságíró provokatívan, mondjuk "Minden migráns bűnöző" címmel jelenne meg egy német napilapban, melyben a szerző a migránsok deportálásának lehetőségét pedzegetve alázná és nácizná, majd - mintegy csúcspontként - hulladéknak minősítené az összes létező migránst, akkor is ugyanez lenne az ügyészség véleménye? Ha nem, akkor miért nem? Mégiscsak megállna a becsületsértés és izgatás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés