Európaiak

2020. szeptember 29. 7:06

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Kínos helyzetbe navigálta magát a Momentum ismét.

„A következőkben nem arról lesz szó, hogy Bajnai Gordon, Jeszenszky Géza és Oszkó Péter is cáfolta, hogy segítene felkészíteni őket a választásokra, ahogy Fekete-Győr András pártelnök mondta, de ez is kétségkívül szórakoztató volt. Csakhogy van rosszabb. Múlt szerda estétől péntekig volt elérhető a Facebookon Fekete-Győr kampányvideója, nagyjából addig, amíg kiszúrta az erdélyi sajtó, és nyilvánvalóvá vált, hogy a lila párt erősen megrázta a pofonfát. A pártelnök ugyanis nem a számos magyar jelöltnek kampányolt a hétvégi romá­niai önkormányzati választásokon, hanem liberális testvérpártjának, az USR-PLUS-nak.

Ez a párt is a Renew frakcióban foglal helyet az Európai Parlamentben, sőt a képviselőcsoport elnökét is ők adják Dacian Ciolos személyében. A ma liberális politikus egykor a szélsőséges Vatra Romaneasca prominense volt, egy olyan szervezeté, amelynek kiáltványa a magyarok kapcsán úgy fogalmazott: „Ne féljetek harcolni és kiontani mocskos vérüket!” Ma meg már a momentumos Cseh Katalin az alelnöke Brüsszelben. Persze tudjuk, megváltozott! Mint Bíró László, na meg Gyurcsány Ferenc is – ő különösen! –, meg mindenki, ha azt kívánja az érdek.

Na de milyen érdek?

A Momentum számára az ideológia, a pártcsaládhoz való hűség fontosabb, mint a nemzeti érdek, pedig a magyar képviselet megerősítése most még fontosabb volt, mint az elnökválasztáson, ahol szintén román jelöltet támogatott. Tágabb kontextusban nézve mindezt, a Momentum viselkedése beleillik abba a gondolkodásmódba, amely szerint elsősorban európaiak vagyunk, a nemzet másodlagos.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahol lószar van, ott veréb is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés