Európaiak

2020. szeptember 29. 07:06

Kínos helyzetbe navigálta magát a Momentum ismét.

2020. szeptember 29. 07:06
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A következőkben nem arról lesz szó, hogy Bajnai Gordon, Jeszenszky Géza és Oszkó Péter is cáfolta, hogy segítene felkészíteni őket a választásokra, ahogy Fekete-Győr András pártelnök mondta, de ez is kétségkívül szórakoztató volt. Csakhogy van rosszabb. Múlt szerda estétől péntekig volt elérhető a Facebookon Fekete-Győr kampányvideója, nagyjából addig, amíg kiszúrta az erdélyi sajtó, és nyilvánvalóvá vált, hogy a lila párt erősen megrázta a pofonfát. A pártelnök ugyanis nem a számos magyar jelöltnek kampányolt a hétvégi romá­niai önkormányzati választásokon, hanem liberális testvérpártjának, az USR-PLUS-nak.

Ez a párt is a Renew frakcióban foglal helyet az Európai Parlamentben, sőt a képviselőcsoport elnökét is ők adják Dacian Ciolos személyében. A ma liberális politikus egykor a szélsőséges Vatra Romaneasca prominense volt, egy olyan szervezeté, amelynek kiáltványa a magyarok kapcsán úgy fogalmazott: „Ne féljetek harcolni és kiontani mocskos vérüket!” Ma meg már a momentumos Cseh Katalin az alelnöke Brüsszelben. Persze tudjuk, megváltozott! Mint Bíró László, na meg Gyurcsány Ferenc is – ő különösen! –, meg mindenki, ha azt kívánja az érdek.

Na de milyen érdek?

A Momentum számára az ideológia, a pártcsaládhoz való hűség fontosabb, mint a nemzeti érdek, pedig a magyar képviselet megerősítése most még fontosabb volt, mint az elnökválasztáson, ahol szintén román jelöltet támogatott. Tágabb kontextusban nézve mindezt, a Momentum viselkedése beleillik abba a gondolkodásmódba, amely szerint elsősorban európaiak vagyunk, a nemzet másodlagos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyi lúdas
2020. szeptember 29. 19:11
https://i.imgur.com/N2QzAHJ.jpg
makapaka2
2020. szeptember 29. 18:22
A Nyomentum a DK -nál is kártékonyabb, aljasabb nemzet ellenes alakok gyülekezete.
székelyszó
2020. szeptember 29. 12:04
Nyilván most a Momentum támogatta a román pártot és 22-ben a román párt fogja győzködni a kinti magyar szavazókat, hogy szavazzanak a Momentumra.
Feri70
2020. szeptember 29. 11:23
Isten őrizzen, hogy ezt a "Lila ügynökpártot" beengedjék a parlamentbe. Majd jönnek a gazdáik, és "kérnek tőlük valamit".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik